sobota 14. července 2018

LIMETKOVÝ CHEESECAKE

Limetkový cheesecake ve skleničce je vlastně recyklací jednoho mého staršího receptu. 
Dříve jsem ho dělala klasicky do formy, nechala zatuhnout, následně jsem ho musela z formy vypreparovat a nakrájet... no zkrátka a dobře ve skleničce je to mnohem praktičtější a řekla bych, že i efektnější. :) Navíc skleničku můžete zašroubovat a vzít si cheesecake s sebou třeba na piknik nebo jako moc dobrou svačinku do práce. :) 



Recept

asi na 12 skleniček 

Recept

200 g rozdrcených kakaových sušenek
100 g másla

kůra z jedné limetky
8 plátků želatiny
750 g tvarohu
80 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
150 ml limetkového sirupu
250 ml smetany

50 g plnotučného tvarohu
100 g mascarpone
zarovnaná lžíce moučkového cukru
lžička vanilkového extraktu

borůvky
sušená chrpa

Sušenky smícháme s rozpuštěným máslem, rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 10 minut. Necháme vychladnout, nalámeme a sušenkami naplníme skleničky asi do výšky 1 cm.

V jedné míse vyšleháme smetanu do tuha. V druhé míse mícháme tvaroh s cukry a našleháme. Stěrkou do tvarohu zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.
Želatinu necháme nabobtnat dle návodu na sáčku, vyždímáme, a spolu s limetkovým sirupem na mírném ohni rozpustíme. Nalijeme ji do tvarohu, důkladně zamícháme a plníme do připravených skleniček. Cheesecaky necháme alespoň hodinu ztuhnout v ledničce.

Mezitím si přpravíme mascarpone krém.
V míse smícháme tvaroh, mascarpone, moučkový cukr a vanilku. Všechny ingredience vyšleháme do hladkého krému. Plníme do cukrářského sáčku se zoubkatou trezírovací špičkou.

Skleničky zdobíme krémem, borůvkami a sušenou chrpou. 

3 komentáře:

  1. krásný recept. cheesecake mám ráda, měla jsem vanilkový a byl úžasný ♥ sama bych ho chtěla zkusit udělat. :) o víkendu nám má přijet možná návštěva, takže jestli přijedou tak se o něj ve čtvrtek pokusím :D

    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
  2. Pane jo, i tento druh dortu jsem už několikrát chtěla vyzkoušet. Ale ještě ic jsem nezkoušela dávat do skleniček, ale vypadá to velmi skvěle :)
    Asi to tedy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten vypadá úžasně a v tomto horkém období... O víkendu doma vyzkoušíme, děkuji za recept! J.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář. :)