Znovu sem přidávám recept na vídeňské sušenky, avšak ve zcela novém kabátku. Inspirací při zdobení mi byl španělský cukrář Eric Ortuño. Sušenky tak dostaly slavnostnější nádech a myslím, že od sušenek se posunuly o dost blíže k definici dezertu. Je to dobrota!
TĚSTO
190 g másla
špetka soli
75 g moučkového cukru
lžička vanilkového extraktu
1 bílek
225 g hladké mouky
PISTÁCIOVÁ ČOKOLÁDA
150 g pistáciové pasty
150 g bílé čokolády 35%
DEKORACE
pistácie
Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vanilku, vaječný bílek a postupně i hladkou mouku. Vše důkladně vyšleháme. Těsto plníme do cukrářského sáčku. Na plech vyložený pečicím papírem děláme požadované tvary. Pečeme na 150°C asi 20 - 25 minut. Necháme vychladnout.
V mikrovlnné troubě rozehřejeme 135 g bílé čokolády. Čokoláda by měla mít 40-45°C. Jakmile dosáhneme této teploty, přidáme zbylých 15 g čokolády a zchladíme na 26°C. Přidáme pistáciovou pastu a hlídáme konzistenci ganache. Jakmile máme pocit, že se dá ganache stříkat, naplníme ji do cukrářského sáčku s hladkou trezírovací špičkou a stříkáme na sušenku. Ozdobíme sekanými pistáciemi.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za milý komentář. :)