čtvrtek 3. února 2022

VÍDEŇSKÉ SUŠENKY S PISTÁCIOVOU ČOKOLÁDOU

Znovu sem přidávám recept na vídeňské sušenky, avšak ve zcela novém kabátku. Inspirací při zdobení mi byl španělský cukrář Eric Ortuño. Sušenky tak dostaly slavnostnější nádech a myslím, že od sušenek se posunuly o dost blíže k definici dezertu. Je to dobrota!


TĚSTO

190 g másla

špetka soli

75 g moučkového cukru

lžička vanilkového extraktu

1 bílek

225 g hladké mouky

 

PISTÁCIOVÁ ČOKOLÁDA

150 g pistáciové pasty 

150 g bílé čokolády 35%

 

DEKORACE

pistácie 

 

Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vanilku, vaječný bílek a postupně i hladkou mouku. Vše důkladně vyšleháme. Těsto plníme do cukrářského sáčku. Na plech vyložený pečicím papírem děláme požadované tvary. Pečeme na 150°C asi 20 - 25 minut. Necháme vychladnout.

V mikrovlnné troubě rozehřejeme 135 g bílé čokolády. Čokoláda by měla mít 40-45°C. Jakmile dosáhneme této teploty, přidáme zbylých 15 g čokolády a zchladíme na 26°C. Přidáme pistáciovou pastu a hlídáme konzistenci ganache. Jakmile máme pocit, že se dá ganache stříkat, naplníme ji do cukrářského sáčku s hladkou trezírovací špičkou a stříkáme na sušenku. Ozdobíme sekanými pistáciemi. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)