úterý 14. září 2021

HOT DOG TWIST

Tohle tu už dlouho nebylo! Tytyna se pustila do přípravy slané pochoutky! Cesta k její výrobě byla trnitá, ale co bych pro soutěž od FOOD BLOG ROKU a společnosti ETA neudělala, že?! Samotný recept není zas tak složitý, mnohem náročnější bylo jeho designové provedení a vymýšlení nových technologií! A copak to vlastně před sebou vidíte? Jedná se o moderní twist na hot dog. V kapsičce z listové těsta naleznete horčičný krém, následně grilovanou klobásku s cheddarem a jalapeños, to vše dozdobené hořčicí a tymiánem. Na PIKNIK jako stvořené!


Recept


Listové těsto

cca 500 g listového těsta podle Kublanka


Horčičný krém

125 g sýru Philadelphia

2 lžičky dijonské hořčice

pepř


Dokončení

oblíbené párky či klobásky

dijonská hořčice

tymián


Připravíme si listové těsto podle odkazu výše. Můžeme samozřejmě použít i kupované, ale domácí je přeci mnohem lepší! Jakmile máme těsto přichystané, rozválíme ho na plát tlustý cca 3-4 mm. Z něj vykrajujeme obdélníky o velikosti 11 x 6 cm. Těsto vložíme do obdélníkových ráfků o velikosti 12 x 4 cm, přebytečné těsto odkrojíme nožem a zarovnáme s formou ráfku. Aby nám vznikl žlábek na náplň položíme na těsto formičku na trubičky. Takto připravené listové těsto klademe na plech vyložený pečicím papírem či silikonovou podložkou. Ráfky před vložením do trouby zatížíme druhým plechem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15–20 minut. Po uplynutí této doby horní plech sundáme a necháme dopéct 5–7 minut, aby těsto mělo hezkou zlatou barvu. Vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme hořčičný krém. Philadelphii, hořčici a mletý pepř prošleháme ručním šlehačem a přendáme do cukrářského sáčku s hladkou trezírovací špičkou. Krémem vyplníme dno žlábku v listovém těstě. 

Párek nebo klobásku ogrilujeme. Záleží na vás, jakou uzeninu zvolíte. Já si třeba vybrala klobásky s cheddarem a jalapeños. Počkáme, až klobásky vychladnou a položíme je do žlábku na hořčičný krém. Hot dog dozdobíme dijonskou hořčicí a tymiánem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)