úterý 17. listopadu 2020

ČOKOLÁDOVÉ SUŠENKY S NUGÁTEM

Čokoládové sušenky s nugátovým krémem, zdobené šlupičkou z lískových oříšků a kouskem zlata. Sušenky jsou výborné i bez náplně! Avšak teprve s nugátem povýší suché keksíky na plnohodnotný dezert! :)






Recept

Čokoládové sablé

60 g třtinového cukru
20 g krupicového cukru
20 g invertního cukru (med)
140 g másla
25 g vajec
155 g hladké mouky
15 g kakaa
2 g jedlé sody
špetka soli

Nugátový krém

150 g nugátu (kupuji ZDE)

Všechny ingredience na čokoládové sablé zpracujeme na vále. Vnizkne nám hladké těsté, které dáme chladit alespoň na hodinu do lednice. Těsto po částech rozválíme na tloušťku 4 mm a  pomocí kulaté formičky o průměru 5 cm vykrajujeme požadované tvary. Do poloviny vykrojíme menší kolečko o půrměru 2 cm. Kolečka klademe na plech vyložený silikonovou perforovanou pečící podložkou. Perforovaná podložka nám zajistí na sušence elegantní mřížku. :) Samozřejmě ale není  při pečení nutná a postačí nám obyčejná. Sušenky přiklopíme druhou podložkou a dáme alespoň na 30 minut do mrazáku. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 10–15 minut. Necháme vychladnout.

Nugát rozpusťte a nechte vychladnout. Je potřeba, aby nugát zase trochu zhoustl, jinak poteče ven ze sušenek. :) Sušenky plníme, necháme ztuhnout v lednici. Zdobíme dle fantazie. Skladujeme v chladu.

1 komentář:

  1. Výborný! Zkoušela sem přidávat kakao z čokoládovny Janek a povedlo se jak chuťově, tak i na oko! Moc děkuji pavlína

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář. :)