sobota 25. července 2020

MERUŇKOVÉ KNEDLÍKY SE STROUHANKOU

Recept na meruňkové knedlíky se strouhankou si přivezla moje prababička z Vídně. Nejedná se ani o kynuté ani o tvarohové knedlíky, těsto je ze sušených rohlíků! Podle ankety na instagramu rohlíkové těsto neznal nikdo, a tak jsem vám ho na vaše četná přání sepsala. U nás je příprava meruňkových knedlíků velkým letním rituálem a celý rok se na ně těšíme! Knedlíky se dají také zamrazit a vy si tak můžete léto připomenout i v zimě. :) 

Recept

12–14 knedlíků (záleží na velikosti meruněk)

Těsto
150 g polohrubé mouky
100 g hladké mouky
1 vejce
60 g másla (pokojové teploty)
špetka soli
1/2 lžičky prášku do pečiva
2 tvrdé rohlíky

Dokončení
12–14 meruněk
12–14 kostek cukru (volitelné)
strouhanka ze dvou rohlíků
2 lžíce másla

Strouhanku opražíme na másle, dáme ji stranou a pustíme se do přípravy těsta.
Nejprve si tvrdé rohlíky namočíme do vody. Mezitím na vál nasypeme hladkou a polohrubou mouku, přidáme špetku soli a prášek do pečiva. Do mouky uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme změklé máslo a dobře "vyždímané "rohlíky. Vše zpracujeme do hladkého těsta. 
Meruňky nakrojíme, vyndáme pecku a vložíme do nich kostku cukru (není nutné). Meruňky obalujeme tenkou vrstvou těsta. Vaříme ve vroucí vodě 7–8 minut. Po vytažení z vody knedlíky obalíme ve strouhance. Rozkrojíme, posypeme cukrem a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)