Bezinková panna cotta s rebarborou a jahodami. Moje nejoblíbenější verze tohoto smetanového dezertu. Čekáte–li klasickou vanilkovou chuť, jistě vás po prvním soustu překvapí chuť a vůně květů černého bezu. V kombinaci s kyselkavým rebarborovo–jahodovým kompotem nemá panna cotta chybu. :)
Recept
Panna cotta
500 ml smetany
1 vanilkový lusk
40 g krupicového cukru
50 ml bezového sirupu
2 lžičky práškové želatiny
Rebarborovo-jahodový kompot
200 g rebarbory
100 g jahod
lžíce citronové šťávy
80 g krupicového cukru
Želatinu smícháme s bezovým sirupem a necháme nabobtnat. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme z něj semínka. Vše přidáme do kastrólku se smetanou a krupicovým cukrem. Smetanu přivedeme k varu, následně stáhneme z plotny a vmícháme do ní želatinu. Vyndáme vanilkový lusk a necháme vychladnout. Smetanu občas promícháme, aby se nám na povrchu nevytvořil škraloup. Jakmile je smetana vlažná, plníme do připravených skleniček asi 2 cm pod okraj. Panna cottu necháme několik hodin tuhnout v lednici.
Mezitím si připravíme rebarborovo–jahodový kompot. Rebarboru nakrájíme na drobné kostky, smícháme s cukrem a citronovou šťávou a přivedeme k varu. Rebarboru vaříme na skus. Přidáme jahody nakrájené na drobné kostky a promícháme. Necháme vychladnout.
Rebarborový kompot rozprostřeme na panna cottu.
Mezitím si připravíme rebarborovo–jahodový kompot. Rebarboru nakrájíme na drobné kostky, smícháme s cukrem a citronovou šťávou a přivedeme k varu. Rebarboru vaříme na skus. Přidáme jahody nakrájené na drobné kostky a promícháme. Necháme vychladnout.
Rebarborový kompot rozprostřeme na panna cottu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za milý komentář. :)