úterý 10. března 2020

LÍSKOOŘÍŠKOVÉ SUŠENKY S NUGÁTEM

Důlkové sušenky nejsou nic nového. Většinou se plní slaným karamelem, lemon curd nebo domácí marmeládou. Zkoušeli jste je ale už naplnit domácím nugátem? 
Myslím, že obalit čokoládové těsto v opražených lískových oříšcích a naplnit je jemným oříškovým krémem, to je  přesně to, na co tyto sušenky čekaly celý svůj křupavý život!





Recept

Sušenky 

120 g másla
100 g krupicového cukru
1 žloutek
2-3 lžíce mléka
lžička vanilkového extraktu
120 g hladké mouky
40 g kakaa
2 hrsti nasekaných lískových ořechů

Nugát

100 g gold čokolády
50 g lískooříškové pasty

Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutek, mléko, vanilku.  Mouku promícháme s kakaem a po lžičkách vmícháváme do těsta. Tvoříme kuličky ( asi 17 g ), které obalíme v nasekaných oříšcích. Doprostřed uděláme vařečkou důlek. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10-12 minut. 
Necháme vychladnout.

Nyní si připravíme nugát. Čokoládu rozehřejeme v mikrovlnné troubě na 45°C a přidáme oříškovou pastu. Vše důkladně pomixujeme ponorným mixérem.
Nugát dáme do cukrářského sáčku a plníme sušenky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)