Důlkové sušenky nejsou nic nového. Většinou se plní slaným karamelem, lemon curd nebo domácí marmeládou. Zkoušeli jste je ale už naplnit domácím nugátem?
Myslím, že obalit čokoládové těsto v opražených lískových oříšcích a naplnit je jemným oříškovým krémem, to je přesně to, na co tyto sušenky čekaly celý svůj křupavý život!
Sušenky
120 g másla
120 g másla
100 g krupicového cukru
1 žloutek
2-3 lžíce mléka
lžička vanilkového extraktu
120 g hladké mouky
40 g kakaa
2 hrsti nasekaných lískových ořechů
Nugát
100 g gold čokolády
50 g lískooříškové pasty
Nugát
100 g gold čokolády
50 g lískooříškové pasty
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutek, mléko, vanilku. Mouku promícháme s kakaem a po lžičkách vmícháváme do těsta. Tvoříme kuličky ( asi 17 g ), které obalíme v nasekaných oříšcích. Doprostřed uděláme vařečkou důlek. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10-12 minut.
Necháme vychladnout.
Nyní si připravíme nugát. Čokoládu rozehřejeme v mikrovlnné troubě na 45°C a přidáme oříškovou pastu. Vše důkladně pomixujeme ponorným mixérem.
Nugát dáme do cukrářského sáčku a plníme sušenky.
Nyní si připravíme nugát. Čokoládu rozehřejeme v mikrovlnné troubě na 45°C a přidáme oříškovou pastu. Vše důkladně pomixujeme ponorným mixérem.
Nugát dáme do cukrářského sáčku a plníme sušenky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za milý komentář. :)