úterý 24. března 2020

CAPPUCCINO CUPCAKES

 Cupcake, který vydá za tři šálky kávy a dvě kapučína, jsem pekla celkem čtyřikrát. Poprvé na zkoušku. Po ochutnání testovacího košíčku jsem však zjistila, že korpus je tak moc dobrý, že se snědly jen tak na sucho. Podruhé jsem naplnila košíčky málo = nefotogenické. Potřetí jsem je zapomněla posypat kávou a příliš jsem experimentovala s krémem, což bylo také v rozporu s focením.  No a čtvrtý pokus vidíte na fotce. :) 
Recept

10 kusů

Těsto

200 g hladké mouky
20 g rozpustné kávy
160 g krupicového cukru
1/2 lžičky soli
2 lžičky prášku do pečiva
120 ml mléka
2 vejce
lžička vanilkového extraktu
160 g másla
2 lžičky mleté skořice

Krém

3 bílky
45 g krupicového cukru
220 g másla

100 g čokolády 55%
lžička rozpustné kávy
lžička vanilkového extraktu

Hladkou mouku, kávu, cukr, sůl, prášek do pečiva a skořici důkladně promícháme v míse. Přidáme všechny ostatní ingredience a pomocí ručního mixéru vše mixujeme do hladkého těsta. 
Plníme do 3/4 košíčku, posypeme granulovanou rozpustnou kávou a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15–20 minut. 

Ve vodní lázni šleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Necháme vychladnout. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnné troubě a vždy po půl minutě zamícháme. Opakujeme tak dlouho, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Necháme vychladnout.
Ve stolním robotu šleháme máslo tak dlouho, dokud nezíská světlou barvu. Postupně k máslu přidáváme studený našlehaný sníh. Jakmile se sníh zašlehá do másla, přidáme vanilkový extrakt a krém rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu ochutíme lžičkou rozpustné kávy, přidáme čokoládu a našleháme. 
Ustřihneme si dva kusy potravinové fólie. Podél celé delší strany fólie dáme bílý krém, na druhou hnědý krém a zatočíme. Na jedné straně fólie s krémem nastřihneme, vložíme souběžně do cukrářského sáčku s trezírovací špičkou tak, aby ustřižené konce souměrně směřovaly do špičky. 
Zdobíme cupcakes.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)