neděle 2. února 2020

ČOKOLÁDOVÉ CUPCAKES S MALINAMI

Také máte rádi kombinaci čokolády a malin? Já ji považuji za jednu z nejdokonalejších. Tyto chutě jsou tak jednoduché a dohromady spolu udělají spoustu parády. Cupcake navíc zvládne opravdu každý. Takže i vy! Není jediný důvod, proč si ho neupéct. :)
Tyto malé dortíky v sobě navíc skrývají malinový gel, který mile překvapí nejeden mlsný jazýček.



Recept

Těsto

165 g hladké mouky
20 g kakaa holandského typu
lžička jedlé sody
180 g másla
3 vejce
3 lžíce mléka
lžička vanilkového extraktu

Krém

3 bílky
45 g krupicového cukru
220 g másla
200 g čokolády 55%
lze dochutit lžičkou malinového extraktu nebo malinové vodky

Malinový gel

140 g mražených nebo čerstvých malin
60 g krupicového cukru
3 g NH pektinu

Zdobení

čerstvé maliny

Nejprve si připravíme malinový gel. Maliny rozmačkáme a dáme do kastrolku. Cukr smícháme s pektinem a přidáme do malinového pyré při 40°C. Vše vaříme tak dlouho, dokud teplota nedosáhne 103°C. Pokud nemáte rádi drobné malinové pecičky, vše přepasírujte přes sítko. Necháme vychladnout.

Mouku, kakao a jedlou sodu promícháme v míse. Přidáme změklé máslo, vejce a mléko. Vše vyšleháme pomocí ručního mixéru do hladkého těsta. Nakonec přidáme lžičku vanilkového extraktu. Papírovými košíčky vyložíme plech na cupcakes. Těsto nalijeme do 3/4 košíčků. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Necháme vychladnout.

Ve vodní lázni šleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Necháme vychladnout. Čokoládu rozpouštíme v mikrovlnné troubě a vždy po půl minutě zamícháme, dokud se čokolády zcela nerozpustí. Necháme vychladnout.
Ve stolním robotu šleháme máslo tak dlouho, dokud nezíská světlou barvu. Postupně k máslu přidáváme studený našlehaný sníh. Jakmile se sníh zašlehá, nalijeme do krému čokoládu a opět necháme promíchat. Nakonec můžeme krém dochutit pomocí malinového extraktu či malinovou vodkou. Krém plníme do cukrářského sáčku s trezírovací špičkou.

Do cupcakes pomocí vykrajovátka uděláme důlek, který naplníme malinovým gelem. Cupcakes ozdobíme krémem a čerstvou malinou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)