pondělí 21. října 2019

ČOKOLÁDOVÁ PĚNA S MALINAMI

Mlčet jako pěna a jíst tuto čokoládovou pěnu, zatímco za oknem poletuje podzimní listí, stromy se halí do husté mlhy, u toho popíjet horký čaj a zachumlat se do teplé deky. Přesně tuto scenérii by měl zažít s čokoládovou pěnou každý! A kdybyste se náhodou báli, že tento dezert je kvůli čokoládě příliš hutný, tak nebojte. Maliny jsou na dně skleničky příjemným osvěžujícím překvapením. :)






Recept

160 g  čokolády 55%
40 g másla
4 vejce
40 g krupicového cukru

 250 g  malin
krupicový cukr - dle chuti

Zdobení

čerstvé maliny
růžová chrpa


Nejprve si připravíme malinový rozvar. Maliny krátce povaříme s cukrem necháme vychladnout a nalijeme na dno skleniček.
Čokoládu spolu s máslem dáme do mísy a rozehříváme v mikrovlnné troubě. Po půl minutě vždy promícháme a proces opakujeme tak dlouho, dokud není čokoládová směs hladká.
Nyní oddělíme žloutky od bílků. Bílky šleháme ručním mixérem. Jakmile začnou být bílky napěněné, přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud sníh není pevný.V jiné míse našleháme žloutky do pěny a stěrkou zlehka přimícháme k bílkům. K vaječné směsi postupně přidáváme vlažnou čokoládu. Stěrkou opatrně vmícháváme čokoládu, dokud se nevytvoří  tmavá čokoládová hmota.
Pěnu dáme do cukrářského sáčku a plníme skleničky. Dáme vychladit do ledničky. Zdobíme chrpou a čerstvými malinami.  



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)