sobota 24. srpna 2019

DOMÁCÍ OREO SUŠENKY

Sušenka černá jak noc se sněhově bílým krémem, to je Oreo.
Komerčně známé sušenky, jsem se rozhodla udělat v poctivé domácí verzi. Nejsou téměř vůbec sladké. Dokonce ani náplň z bílé čokolády není přeslazená a skvěle černou sušenku doplňuje.
Černé kakao dodává sušenkám jejich charakteristickou barvu a stávají se tak i mimo jiné vhodným základem pro strašidelné sušenky na Halloween. Možná je na tento podzimní tip v srpnu příliš brzo,   ale vzhledem k přítomnosti zimních čepic a kabátů v obchodech, zas tak mimo nejsem. :) 





Recept

Náplň

125 g bílé čokolády
125 ml smetany
15 g másla

Těsto

260 g hladké mouky
85 g černého kakaového prášku
1,5 g jedlé sody
5 g soli
225 g másla
160 g krupicového cukru

Náplň do sušenek si připravíme den předem. 
Do misky dáme čokoládu, smetanu a máslo. Ohříváme v mikrovlnné troubě a vždy po půl minutě promícháme. Ohříváme tak dlouho, dokud nemáme hladkou čokoládovou směs. Chladíme přes noc v lednici. 

Mouku, kakao a sodu smícháme v míse a vyklopíme na vál. Přidáme zbývající ingredience a vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň dvě hodiny odpočinout v lednici.
Těsto rozvalujeme po malých kouscích na pomoučněném vále a vykrajujeme kolečka o průměru 4 cm. Opatrně podebereme nožem a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem nebo silikonovou pečící fólií. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15-20 minut. Necháme vychladnout.

Náplň našleháme a dáme do cukrářského sáčku s malou kulatou trezírovací špičkou.
Na jednu sušenku po obvodu stříkáme slzičky směrem do středu asi 0,5 cm od kraje. Jakmile uděláme první patro, pokračujeme ještě dvě patra, dokud krémem nezakryjeme střed sušenky. Přiklopíme druhou sušenku, opatrně přimáčkneme a dáváme pozor, aby nám krém nevylezl ven.
Necháme ztuhnout v ledničce. Kvůli smetanovému krému sušenky vydrží maximálně tři dny, poté rychle vlhnou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)