pátek 24. srpna 2018

BARLETKA SE SKOŘICÍ A GRANÁTOVÝM JABLKEM

Jadérka z granátového jablíčka jsou prý nesmírně zdravá. Konzumace granátového jablka například posiluje imunitní systém, čistí cévy, dodává nám nepřeberné množství vitamínů, antioxidantů... no je to prostě hotový zázrak. Podobné a neméně blahodárné účinky má i skořice. 
Dejte tyto dvě potraviny dohromady a máte tak zdravou barletku, že na trochu cukru a čokolády nemusíte brát vůbec ohledy. :D 



Recept

asi na 12 tartaletek o průměru 7 cm

Těsto

230 g hladké mouky
20 g holandského kakaa
90 g moučkového cukru
30 g mandlové mouky
150 g másla
1 vejce
lžička vanilkového extraktu

Náplň

200 g bílé čokolády
100 ml smetany
lžička mleté skořice

Zdobení

jadérka z granátového jablka


Veškeré ingredience na těsto smícháme na vále a vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň hodinu ztuhnout v ledničce. 
Po menších částech těsto vyvalujeme do tloušťky 2-3 mm a vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm. Tato kolečka vkládáme do ráfků o průměru 7 cm, důkladně vymačkáme do krajů a přebytečné těsto odřízneme nožem.
Dno tartaletek propíchneme vidličkou a dáme na chvíli zmrazit - stačí cca 10 minut.
Tartaletky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem nebo pečící fólií na 170°C asi 15-20 minut. Necháme vychladnout.

TIP: Abych docílila rovných okrajů u tartaletek, používám obyčejnou škrabku na brambory. :) 
Zbavím se tak všech nerovností, které mi vadí.

Bílou čokoládu se smetanou po půl minutě rozehříváme v mikrovlnce. Každých 30 vteřin promícháme a postup opakujeme, dokud není čokoláda zcela rozpuštěná. 
Vmícháme lžičku skořice. Ganache nalijeme do cukrářského sáčku a tartaletky plníme až po okraj. Dáme ztuhnout.
Mezitím si vydlabeme z granátového jablka jadérka, kterými zdobíme tartaletky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)