A už jsme zase u toho. Já a květinové příchutě. Moje srdeční záležitost.
Růže, šeřík, ale především fialka. V kombinaci s bílou čokoládou je fialka úžasná, ale v kombinaci s hořkou čokoládou je dokonalá. Přidejte černý rybíz v rumu a máte něco, co budete chtít jíst pořád! Kdo nevěří, ať to zkusí. :)
Recept
Tartaletky
230 g hladké mouky
20 g holandského kakaa
90 g moučkového cukru
30 g mandlové mouky
150 g másla
1 vejce
lžička vanilkového extraktu
Černý rybíz v rumu
1 kg černého rybízu - může být i mražený - případně lze použít i rybízové pyré
750 g krupicového cukru
100 ml rumu
lžička vanilkového cukru
1/2 lžičky skořice
Čokoládová ganache
90 g čokolády 55%
80 g smetany
24 g másla
kapka fialkového oleje
Zdobení
100 g rozpuštěné čokolády 55%
kandované fialky
kakaové boby
Ingredience na těsto zpracujeme na vále. Těsto dáme alespoň na hodinu do ledničky.
Vyvalujeme. Vykrajujeme kolečka o průměru alespoň 10 cm. Ty klademe do kulatých ráfků o průměru 7 cm. Přebytečné těsto odkrojíme nožem. Dno tartaletek propícháme vidličkou.
Pečeme na 170°C asi 15 minut. Necháme vychladnout.
Rybíz očistíme, prosypeme cukrem a pořádně promícháme.
Necháme asi 6 minut povařit.
Odstavíme z plotny, přimícháme rum, vanilkový cukr a skořici.
Plníme do skleniček.
Čokoládu, smetanu a máslo rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
Vše důkladně promícháme tak, aby vznikla lesklá čokoládová hmota.
Nakonec přidáme fialkový olej a opět promícháme.
U vychladlých tartaletek docílíme rovného okraje jednoduše škrabkou na brambory. :)
Pomocí štětečku vytřeme tartaletku rozpuštěnou čokoládou, kterou necháme ztuhnout.
Na dno tartaletky rozprostřeme černý rybíz v rumu, zalijeme čokoládovou ganache s fialkovým olejem. Necháme ztuhnout.
Rozehřátou čokoládu si dáme do cukrářského sáčku, který ustřihneme tak, aby dělal tenkou stopu. Na tartaletce tvoříme "hnízdečko" jako na fotce. :)
Zdobíme kandovanými fialkami a nalámanými kakaovými boby.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kde nakupujete formičky na tyto "rovné" tartaletky a další pečící potřeby? Moc děkuji :)
OdpovědětVymazat