Spojení sladkého mandlového těsta a hořkých kakaových bobů vás naprosto okouzlí. Vybírejte ale opravdu kvalitní boby! V tom totiž spočívá celé tajemství těchto výtečných sušenek.
Recept
125 g másla
100 g krupicového cukru
lžička vanilkového extraktu
20 ml smetany
125 g hladké mouky
5 g prášku do pečiva
125 g mandlové mouky
40 g nasekaných kakaových bobů
Veškeré ingredience vypracujeme do hladkého těsta, které dáme alespoň na dvě hodiny ztuhnout do lednice. Po menších částech těsto vyvalujeme a vykrajujeme z něj požadované tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 7 minut. Necháme vychladnout, skladujeme uzavřené v krabičce.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za milý komentář. :)