pondělí 2. září 2024

JOGURTOVÉ MÜSLI

 Další výzva Foodblogu roku splněna. Tentokrát se jednalo o výzvu, kdy se měly dobroty párovat s nápojem Coffizz od Tchiba. A co jsem vymyslela za snack pro příchuť Coffizz maracuja? Nápadů bylo několik, ale nakonec jsme doma jednomyslně odhlasovali tyto müsli nanučky s jogurtem a ovocnou čokoládou. Burizony, sušené mango, křupavé mandle, maracuja čokoláda, jogurt a sušené květy. Takovou svačinku na špejli schováte snadno do batohu či do kabelky a vypadáte zatraceně dobře, když si na ní pochutnáte vlastně úplně kdekoli. Zkrátka nanučky to go. :) 


Recept

Granola

100 g ovesných vloček

25 g slunečnicových semínek

25 g lněných semínek

25 g sekaných mandlí

25 g pekanových ořechů

25 g medu

25 g třtinového cukru


+ 25 g sušeného manga

25 g sušených meruněk


Müsli nanučky

120 g burizonů

100 g ovocné granoly (viz výše)

100 g passion fruit čokoláda/ bílá čokoláda

5 g jogurtu v prášku (www.pastry.cz - nemusí být)

+ gold čokoláda 

sušené ovoce

sušené květy 


Všechny ingredience na granolu smícháme a pečeme asi 10-15 minut na 180°C. Necháme vychladnout a přidáme na kousíčky nakrájené sušené ovoce. Promícháme.

Burizony promícháme s granolou. Čokoládu rozpustíme, vmícháme do ní sušený jogurt a čokoládovou hmotu nalijeme na suché ingredience. Důkladně vše promícháme a plníme do forem na nanuky, které opatříme dřívky. Necháme ztuhnout v lednici, vyloupneme z formy a zdobíme gold čokoládou, sušeným ovocem a jedlými květy. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)