Další výzva Foodblogu roku splněna. Tentokrát se jednalo o výzvu, kdy se měly dobroty párovat s nápojem Coffizz od Tchiba. A co jsem vymyslela za snack pro příchuť Coffizz maracuja? Nápadů bylo několik, ale nakonec jsme doma jednomyslně odhlasovali tyto müsli nanučky s jogurtem a ovocnou čokoládou. Burizony, sušené mango, křupavé mandle, maracuja čokoláda, jogurt a sušené květy. Takovou svačinku na špejli schováte snadno do batohu či do kabelky a vypadáte zatraceně dobře, když si na ní pochutnáte vlastně úplně kdekoli. Zkrátka nanučky to go. :)
Recept
Granola
100 g ovesných vloček
25 g slunečnicových semínek
25 g lněných semínek
25 g sekaných mandlí
25 g pekanových ořechů
25 g medu
25 g třtinového cukru
+ 25 g sušeného manga
25 g sušených meruněk
Müsli nanučky
120 g burizonů
100 g ovocné granoly (viz výše)
100 g passion fruit čokoláda/ bílá čokoláda
5 g jogurtu v prášku (www.pastry.cz - nemusí být)
+ gold čokoláda
sušené ovoce
sušené květy
Všechny ingredience na granolu smícháme a pečeme asi 10-15 minut na 180°C. Necháme vychladnout a přidáme na kousíčky nakrájené sušené ovoce. Promícháme.
Burizony promícháme s granolou. Čokoládu rozpustíme, vmícháme do ní sušený jogurt a čokoládovou hmotu nalijeme na suché ingredience. Důkladně vše promícháme a plníme do forem na nanuky, které opatříme dřívky. Necháme ztuhnout v lednici, vyloupneme z formy a zdobíme gold čokoládou, sušeným ovocem a jedlými květy.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za milý komentář. :)