čtvrtek 28. listopadu 2019

PERNÍČKOVÉ CUPCAKES S POVIDLY

Nastává období perníčků na všechny možné způsoby. Od tradičních zdobených perníčků, přes ty plněné, až po perníčkové makronky, bábovky nebo cupcaky. :) 
Přináším vám recept na výtečné voňavé cupcakes, plněné domácími povidly, zdobené mascarpone krémem, sypané cejlonskou skořicí a zdobené badyánem.
Zajímalo by mě, kde kupujete koření? Za mě nejlepší koření mají v Sonnentoru. :)



Recept

120 g hladké mouky
125 g krupicového cukru
1/2 lžičky jedlé sody
lžička mleté skořice
lžička mletého zázvoru
1/4 lžičky mletého hřebíčku
135 g másla
2 vejce
2 lžíce mléka
lžíce zlatého sirupu

Krém

250 g mascarpone
100 g plnotučného tvarohu
moučkový cukr dle chuti

Zdobení

(nejlépe) domácí povidla
cejlonská skořice
badyán celý

V míse smícháme sypké suroviny, tedy mouku, cukr, jedlou sodu a veškeré koření.
Přidáme máslo o pokojové teplotě, vejce, mléko, zlatý sirup a důkladně prošleháme ručním mixérem.
Vznikne nám hladké těsto, které plníme do 3/4 cukrářských košíčků, kterými jsme vyložili formy na muffiny/cupcakes. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Necháme vychladnout.

Do cupcakes pomocí vykrajovátka vyhloubíme důlek, který naplníme domácími povidly.
Mascarpone smícháme s tvarohem, osladíme dle chuti moučkovým cukrem a vyšleháme.
Krém plníme do cukrářského sáčku s trezírovací špičkou a zdobíme cupcakes.
Krém posypeme cejlonskou skořicí a dozdobíme badyánem.
Skladujeme v lednici.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)