úterý 1. října 2019

RAFFAELLO CUPCAKES

Minulý týden touto dobou jsem se chystala na vyhlášení soutěže FOODBLOGROKU 2019 do Prahy. Nebyla jsem vůbec nervózní, neměla jsem strach, nic jsem neočekávala, vlastně jsem neměla vůbec žádné pocity. Samozřejmě, že jsem si tajně přála vyhrát kategorii Dezerty a pečení, jenže jsem zároveň věděla, že konkurence je veliká, a tak jsem jen čekala, jak to celé dopadne. :)
Po pár hodinách na dálnici D1 jsme doběhli tak tak do clubu Swim, kde vyhlašování probíhalo.
A pak to přišlo... Další kategorie: Dezerty a pečení. Zde je celkem šest nominovaných. Najednou ve mně byla malá dušička. Už pátý blog a já stále nikde, až pak mi došlo, že jsme seřazení podle abecedy a U je zkrátka až na konci. :D Byla jsem tam taky! A taky fotka mých indiánků s kardamomem. Pak přišla chvíle napětí – vyhrává U Tytyny!  A pak už si pamatuji jenom radost, a že jsem šla na pódium a to je všechno. O zbytku mi musel vykládat Tom. :D




Recept

Těsto

100 g hladké mouky
25 g strouhaného kokosu
100 g krupicového cukru
1/2 lžičky jedlé sody
125 g másla
2 vejce
2 lžíce mléka
lžička kokosového extraktu

Krém

2 bílky
45 g krupicového cukru
250 g másla
lžička kokosového extraktu

Náplň

domácí rybízová marmeláda

Zdobení

kuličky Raffaello


Mouku, kokos, jedlou sodu a cukr smícháme v míse. Přidáme máslo při pokojové teplotě, vejce, mléko a vyšleháme do hladkého těsta. Nakonec přidáme extrakt a znovu promícháme. Plníme do 3/4 košíčků a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut.

Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni tak dlouho, až jsou pevné. Necháme vychladnout. Máslo šleháme alespoň 15 minut, pak po lžicích přidáváme sníh. Jakmile máme nadýchaný krém, dochutíme kokosových extraktem a plníme do cukrářského sáčku s trezírovací špičkou.

Do cupcakes pomocí vykrajovátka uděláme důlek, který naplníme domácí rybízovou marmeládou.
Ozdobíme krémem a nahoru umístíme Raffaello kuličku.
Skladujeme v ledničce v uzavřené nádobě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)