neděle 30. června 2019

LÍSKOOŘÍŠKOVÝ CHLEBÍČEK S KARAMELEM

Chodíte rádi na piknik? Já ano! 
Na piknik jsem vzala i svého, tehdy ještě budoucího, přítele. Dala jsem si opravdu záležet! 
Napekla jsem slané sušenky, udělala bagety s bazalkovým pestem, šunkou, salátem, okurkem a rajčaty, krásně jsem je zabalila do pečícího papíru a ovázala přírodním provázkem. Do skleniček jsem nachystala čokoládovou pěnu s malinami a do mističek nakrájela ovoce. No prostě holka na vdávání! 
Později jsem se dozvěděla, že přítel nemá rajčata ani okurek rád. :D Tehdy však na sobě nedal nic znát a dokonce jsme spolu od toho pikniku začali chodit. :)  Dneska už vím, co mu chutná, a jsem si jistá, že po tomto chlebíčku se na dalším pikniku jen zapráší! :) 




Recept

105 g + 70 g g pražených lískových oříšků
250 g celých vajec
200 g moučkového cukru
3 g fleur de sel
20 g invertního cukru
300 g hladké mouky
15 g prášku do pečiva
220 g Ghí másla


Troubu předehřejeme na 160°C. Lískové oříšky rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 35 minut. Necháme vychladnout při pokojové teplotě.
Troubu nevypínáme.

Pomixujeme 105 g lískových oříšků na prach a smícháme je s prosátou hladkou moukou a kypřícím práškem.
V míse vyšleháme vejce do pěny spolu s moučkovým cukrem, invertním cukrem, fleur de sel na nízké rychlosti. Jakmile jsou vajíčka dostatečně našlehaná, postupně přidáváme sypkou směs.
Máslo rozpustíme a stěrkou vmícháme do těsta.
Formu na chlebíček vymažeme máslem, nalijeme polovinu těsta a posypeme 35 g hrubě nasekaných lískových oříšků. Zalijeme zbylým těstem a chlebíček posypeme zbylými oříšky.
Pečeme 45 - 50 minut. Necháme vychladnout.

Chlebíček můžeme polít čokoládou, citronovou polevou nebo karamelem, jak vidíte na fotce.
Záleží na tom, komu co chutná. :)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)