VLADIMÍR: Co budeme dělat, Estragone? ESTRAGON: Čekat na Godota.
Stejně tak jako je absurdní výše citované drama Samuela Becketta, je absurdní i myšlenka, že by se malinový chlebíček s estragonem dožil dalšího rána. :D Jí se úplně sám a je vynikající! Kromě lyofilizovaných malin vás překvapí i citronový sirup, kterým je celý chlebíček potřený. Dodá dezertu nejen obrovský šmrnc, ale i šmak. :)
Recept
90 g másla
150 g krupicového cukru
špetka soli
1 velké vejce
135 g hladké mouky
3 g kypřícího prášku do pečiva
125 ml smetany
6 g lístků estragonu
25 g lyofilizovaných malin
Citronový sirup
100 g citronové šťávy
25 g krupicového cukru
Smetanu spolu s estragonovými lístky přivedeme k varu. Stáhneme z plotny, necháme vychladnout a dáme na 24 hodin louhovat do lednice.
Další den máslo našleháme spolu s cukrem a špetkou soli do pěny. Přidáme vejce, přesátou hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva, lyofilizované maliny a nakonec přecezenou estragonovou smetanu. Formu na chlebíček o rozměrech 20x8 cm vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 40–45 minut.
Mezitím si připravíme citronový sirup. Cukr s citronovou šťávou přivedeme k varu, krátce povaříme a odložíme bokem. Jakmile je chlebíček upečený, vyklopíme ho z formy, sundáme pečící papír a ještě teplý ho potřeme citronovým sirupem. Zdobíme čerstvými malinami a snítkami estragonu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za milý komentář. :)