čtvrtek 9. dubna 2020

FIALKOVÉ CUPCAKES S ČERNÝM RYBÍZEM

Tento cupcake vzbudil před pár lety,  na brněnské cupcakové soutěži, pořádnou vlnu emocí. Byl označován za nejkontroverznější dortík celého ročníku. Jedni ho milovali, druzí nepochopili. :D 
Kombinaci fialky a černého rybízu jsem poprvé ochutnala v makronkách, poté ji propašovala do tartaletek, dortu a nakonec i do cupcakes. Od té doby je pro mě fialka jedna z nejlepších floristických příchutí a nedám na ni dopustit. :) 

Recept

12 ks

Těsto

125 g hladké mouky
80 g krupicového cukru
1/2 lžičky jedlé sody
125 g másla
2 vejce
3 lžíce mléka
lžička vanilkového extraktu

Krém

2 bílky
40 g krupicového cukru
250 g másla
potravinářské barvivo – fialové
fialkové aroma (Foodie flavouring)

Náplň

černý rybíz v rumu


Ze všeho nejdříve si připravéme černorybízový rozvar. Recept viz odkaz.

Veškeré ingredience na těsto smícháme v míse a vyšleháme do hladkého těsta.
Těsto dáme do cukrářského sáčku a plníme do 3/4 košíčků na cupcakes. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 20 minut. Necháme vychladnout.

Bílky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do pevného sněhu. Necháme vychladnout. Máslo našleháme, přidáme studený sníh. Výsledkem bude krásně našlehaný krém. Ochutíme fialkovým aroma. U značky Foodie flavouring dávám sedm kapek. Obarvíme fialovou potravinářskou barvou.
Plníme do cukrářského sáčku s trezírovací špičkou Wilton č. 124.

Vršek cupcakes seřízneme tak, abychom měli  rovný povrch na zdobení. Pomocí děrovače vytvoříme v cupcakes důlek, který naplníme černým rybízem. Cupcake lehce potřeme krémem. Zdobíme krémem.
 Návod na krémovou růži ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)