neděle 29. března 2020

ČOKOLÁDOVÉ MADLENKY

Čokoládové madlenky máčené v růžové ruby čokoládě jsou jak pro všechny malé i velké princezny, tak i pro statečné a silné rytíře. Nikdo jim neodolá! 
Na tomto receptu se mi líbí nejvíc to, jak moc je variabilní. Ruby čokoládu můžete nahradit třeba za gold nebo zephyr a posypat ji lískovými oříšky. Madlenky lze také naplnit například praliné nebo slaným karamelem či malinovým rozvarem. Do těsta lze přidat vaše oblíbené koření nebo extrakt. Všechno je povoleno. Tak schválně, jaká bude ta vaše madlenka? :)

Recept

120 g rozpuštěného másla
120 g hladké mouky
4 g prášku do pečiva
20 g čokolády 70%
30 g kakaa holandského typu
120 g vajec
6 g medu
130 g krupicového cukru
lžička vanilkového extraktu

máslo na vymazání formy

ruby čokoláda
sušená růžová poupata

První den. Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě a necháme vychladnout. Totéž provedeme s čokoládou.Mouku promícháme s práškem do pečiva a kakaem. Vejce, med a cukr našleháme do pěny. Přidáme sypkou směs. Nakonec pomocí stěrky vmícháme rozpuštěné máslo a vanilku. Nemícháme příliš dlouho, jen tak dlouho dokud se vše nespojí. Těsto dáme na 24 hodin odpočívat do lednice. 
Druhý den formu na madlenky důkladně vymažeme máslem. A do každé madlenky vložíme těsto o hmotnosti 20 g. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut. Necháme krátce vychladnout a následně vyklopíme madlenky z formy. 

Madlenky máčíme do rozpuštěné ruby čokolády, dozdobíme růžovými poupaty a necháme zatuhnout. 

1 komentář:

  1. Mńam chuťově byla čokoláda vynikající :) Bohužel jsem neměla ruyb čokoládu, takže bez ní. Už jí ale mám objednanou od Janka, tak sem na to zvědavá. Těším se na další recept Pa Marťa

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář. :)