úterý 28. května 2019

ČOKOLÁDOVÉ MAKRONKY S RŮŽOVOU VODOU

Dobře si vzpomínám, jak jsem se přihlásila na první makronkový kurz. Makronku jsem předtím nikdy nejedla. Jen se mi tak moc líbily, že jsem se je chtěla prostě naučit. 
Na kurzu pro nás byl připravený talíř makronek na ochutnávku. Sáhla jsem tehdy po makronce se slaným karamelem a po prvním soustu se mi dočista podlomila kolena. 
Láska na první kousnutí. :) 
Od tohoto osudového okamžiku uplynuly již čtyři roky a makronky zbožňuji pořád stejně! Jejich pečení je sice někdy boj, ale nevzdávám to! :) Důležitá je krásná lesklá skořápka, vzorně vyběhnutá nožka, ale víte co je ještě důležitější? Je to náplň!
Tentokrát jsem si pro vás připravila extra čokoládovou s kapkou růžové vody. :) 



Recept

Makronky

Recept zde


Čokoládová ganache s růžovou vodou

165 g čokolády Callebaut 811
175 g smetany
55 g másla
půl čajové lžičky růžové vody (Neilsen–Massey)
kakaové boby nebo kandované lístky růže na posypání

Čokoládu rozehřejeme v mikrovlnné troubě. Smetanu přivedeme k varu, nalijeme na rozpuštěnou čokoládu a pomocí tyčového mixéru mixujeme. Jakmile se teplota smetany a čokolády dostane na 83°C přidáme máslo a opět mixujeme. Dáme do mísy, zakryjeme a necháme přes noc v lednici.
Druhý den čokoládovou ganache vyndáme z lednice a necháme při pokojové teplotě, zamícháme, naplníme do cukrářského sáčku s rovnou trezírovací špičkou a plníme makronky.
Čokoládovou ganache můžeme posypat nasekanými kakaovými boby, kandovanými plátky růží nebo obojím. :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)