sobota 27. dubna 2019

BEZINKOVÁ PANNA COTTA S REBARBOROU

Ani tomu nemůžu uvěřit. Snad poprvé od doby co mám blog, se mi podařilo vyfotit něco, čemu ještě neskončila sezóna! Vlastně se mi podařilo vyfotit recept ze surovin, kterým ještě pravá sezóna ani nezačala! :D
Jahody seženete celoročně v každém obchodě, i když ze skleníku... Ale sežeňte rebarboru koncem dubna! To je teprve výzva! Mně se to ale nakonec podařilo, a tak jsem s úlovkem rebarbory spěchala domů připravit výbornou a naprosto jednoduchou bezinkovou panna cottu s jahodami a rebarborou.




Recept

Panna cotta

500 ml smetany
1 vanilkový lusk
40 g krupicového cukru
50 ml bezinkového likéru
2 vrchovaté lžičky mleté želatiny

Rebarborovo-jahodový rozvar

200 g rebarbory
100 g jahod
lžíce citronové šťávy
80 g krupicového cukru

Mletou želatinu smícháme s bezinkovým likérem a necháme nabobtnat.
Vanilkový lusk podélně rozřízneme, semínka seškrábneme a vše hodíme do kastrolku se smetanou. 
Smetanu s vanilkou přivedeme k varu. Stáhneme z plotny, vyndáme vanilkový lusk, přidáme nabobtanou želatinu a dobře rozmícháme.
Nalijeme do připravených skleniček a dáme ztuhnout – nejlépe přes noc.

Další den si připravíme rebarborovo-jahodový rozvar. Ovoce nakrájíme na drobné kostičky, přidáme cukr, citronovou šťávu a dobře promícháme. Vaříme na skus, necháme vychladnout.

Na panna cottu dáme vrstvu ovoce a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)