pátek 14. září 2018

KOKOSOVÉ ÉCLAIRS

Když se zeptám svého tatínka, jakou by si dal éclairku k odpolední kávě, odpověď už vlastně znám. Kávovou nebo kokosovou. :) Zvlášť ta kokosová se u něj těší velké oblibě.
A ještě aby ne, když je uvnitř jemný krém ze smetany a kokosového mléka. Celá ta dobrota je pak zakrytá sněhově bílou polevou, ozdobená plátky kokosu a cukrářským stříbrem.
Je to prostě zákusek pro opravdové labužníky! A to můj tatínek je! :)




Recept


Těsto

návod na odpalované těsto najdete například ZDE

Krém

den předem

10 g práškové želatiny
30 ml vody
320 ml kokosového mléka
90 ml smetany
60 g bílé čokolády

Zdobení

bílá potahovací hmota Callebaut
piping gel
plátky kokosu
cukrářské stříbro

Práškovou želatinu zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat.
Kokosové mléko se smetanou přivedeme k varu. Přidáme bílou čokoládu, kterou necháme v horkém mléce rozpustit. Nakonec přidáme želatinu a mícháme dokud se zcela nerozpustí.
Kokosový krém necháme vychladnout na pokojové teplotě a přes noc dáme chladit do lednice.
Druhý den studený krém vyšleháme, dáme do cukrářského sáčku a plníme éclairky.
Zdobíme bílou potahovací hmotu. Tu natřeme piping gelem, který dodá éclairkám lesk.
Zdobíme plátky kokosu a cukrářským stříbrem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)