neděle 8. října 2017

PERNÍČKOVÉ ÉCLAIRS SE ŠVESTKAMI

Zastávám názor, že co je perníčkové, musí být zákonitě dobré! 
Ba co víc! Musí to být výtečné a mělo by se to rozplývat na jazyku! 
Recept vznikl v době, kdy ve švestkové aleji voněly popadané švestky, 
svítilo sluníčko a pomalými krůčky se přibližoval podzim. 
Rozhodla jsem se tento kousíček babího léta dostat do dezertu a 
 okořenit skořicí, hřebíčkem a zázvorem. Výsledkem je recept, 
který je zároveň babím létem, sychravým podzimem i předzvěstí blížící se zimy. :)


Recept


Náplň

4 g práškové želatiny
12 ml vody
110 g švestkového pyré
vrchovatá lžička perníkového koření
2 vejce
150 g másla

Zdobení

potahovací hmota (Callebaut)
hnědá potravinářská gelová barva
piping gel

Éclars upečeme podle návodu, na který odkazuji.

Želatinu necháme nabobtnat. Mezitím smícháme v kastrolku švestkové pyré, koření a vajíčka.
Necháme probublávat, přidáme želatinu a mícháme, dokud se želatina nerozpustí.
Směs přepasírujeme přes sítko a ihned vmícháme máslo.  Dáme ztuhnout do ledničky. 
Náplň vyšleháme, plníme do cukrářského sáčku, plníme éclairs. Potahovací hmotu obarvíme, 
tence vyválíme a podle papírové šablony z ní vykrajujeme oválky dlouhé 12 cm. 
Ty klademe na éclairs, potřeme piping gelem a dozdobíme perníčkovou sušenkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)