Zastávám názor, že co je perníčkové, musí být zákonitě dobré!
Ba co víc! Musí to být výtečné a mělo by se to rozplývat na jazyku!
Recept vznikl v době, kdy ve švestkové aleji voněly popadané švestky,
svítilo sluníčko a pomalými krůčky se přibližoval podzim.
Rozhodla jsem se tento kousíček babího léta dostat do dezertu a
okořenit skořicí, hřebíčkem a zázvorem. Výsledkem je recept,
který je zároveň babím létem, sychravým podzimem i předzvěstí blížící se zimy. :)
Recept
Náplň
4 g práškové želatiny
12 ml vody
110 g švestkového pyré
vrchovatá lžička perníkového koření
2 vejce
150 g másla
Zdobení
potahovací hmota (Callebaut)
hnědá potravinářská gelová barva
piping gel
Éclars upečeme podle návodu, na který odkazuji.
Želatinu necháme nabobtnat. Mezitím smícháme v kastrolku švestkové pyré, koření a vajíčka.
Necháme probublávat, přidáme želatinu a mícháme, dokud se želatina nerozpustí.
Směs přepasírujeme přes sítko a ihned vmícháme máslo. Dáme ztuhnout do ledničky.
Náplň vyšleháme, plníme do cukrářského sáčku, plníme éclairs. Potahovací hmotu obarvíme,
tence vyválíme a podle papírové šablony z ní vykrajujeme oválky dlouhé 12 cm.
Ty klademe na éclairs, potřeme piping gelem a dozdobíme perníčkovou sušenkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za milý komentář. :)