úterý 26. září 2017

HRUŠKOVÉ CUPCAKES S MARCIPÁNEM

Moje kamarádka na tyto cupcaky nedá dopustit! 
To jsem je takhle jednou nechtěla péct na Restaurant Day, a to jsem si teda troufla hodně!
,,Vyhoď ty banánový a dej tam ty hruškový!" Rozkaz zněl jasně! :D 
A co bych pro kamarádku neudělala, že! :)
Plněné jsou hruškovou marmeládou s kardamomem. Ozdobené karamelovým krémem a cukrářským zlatem. 
Nedivím se, že na nich může vzniknout závislost... :)


Recept

Marmeláda

1, 5 kg hrušek
200 g tmavého třtinového cukru
šťáva z jednoho citronu
vrchovatá lžička mletého kardamomu

Těsto

120 g másla
120 g marcipánu
70 g krupicového cukru
3 vejce
lžička vanilkového extraktu
70 g hladké mouky
3 g prášku do pečiva
30 g mandlové mouky
30 g nasekané hrušky

Krém

3 bílky
45 g krupicového cukru
220 g másla
2 lžíce slaného karamelu
hruškové aroma


Hrušky oloupeme, nakrájíme na úhledné kostičky a dáme do hrnce. Přisypeme cukr a necháme probublávat asi 45 minut. Hrušky by měly zkaramelizovat a z cukru by se měl stát sirup.
Přilijeme citronovou šťávu, přidáme koření, důkladně promícháme a necháme probublávat dalších 5 minut. Horkou marmeládu lijeme do umytých skleniček, zavřeme. Skleničky otočíme na 10 minut, aby se víčko "přicuclo". 

Všechny ingredience na těsto smícháme v míse a vyšleháme do hladkého těsta.
Plníme do 2/3 košíčků. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15-20 minut.
Necháme vychladnout.

Bílky s cukrem vyšleháme nad párou. Necháme vychladnout.
Přidáme máslo a pořádně vyšleháme. Přidáme karamel a hruškové aroma. 
Plníme do cukrářského sáčku. 
Do cupcaku vykrojíme důlek, naplníme hruškovou marmeládou s kardamomem
a zdobíme krémem. Pro nádech luxusu můžeme dozdobit cukrářským zlatem. :)  


UložitUložitUložitUložitUložitUložitUložitUložit

2 komentáře:

  1. Mňam, tak ten bych si dala. Vypadá skvěle nazdobeně :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vypadá hříšně božsky :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář. :)