neděle 1. října 2017

DÝŇOVÉ CUPCAKES S PEKANOVÝM PRALINÉ

Jak jeden nepovedený recept může způsobit hotovou katastrofu,
o tom jsem se přesvědčila před dvěma roky.  Rozhodla jsem se,
že upeču klasický dýňový koláč, který jsem znala z amerických filmů.
No... nebudu dlouho napínat. Já ho nejedla vůbec a ostatní ho jedli jenom proto,
 aby mi udělali radost. :D O den později, ale nelítostně zamířil do koše.
"Odborně" jsem naznala, že to bude prostě tou dýní,
a celé dva roky jsem o ní nechtěla ani slyšet.
Jakou chybu jsem to dělala! Po dvou letech jsem se rozhodla,
 že to s ní přeci jenom ještě zkusím.A vyplatilo se! :)
 Krásně nadýchané dýňové těsto jsem naplnila praliné z pekanových ořechů
 a ozdobila krémem z mascarpone. Myslím, že výsledek stojí za to! :)


Recept

Těsto

130 g hladké mouky
100 g tmavého třtinového cukru
1/4 lžičky jedlé sody
lžička skořice
1/4 lžičky mletého zázvoru
1/4 lžičky muškátového oříšku
210 g dýňového pyré
100 ml rostlinného oleje
2 vejce

Pekanové praliné

200 g pekanových ořechů
100 g krupicového cukru
vanilkový lusk

Krém

250 g mascarpone
100 g tvarohu
lžíce moučkového cukru
lžička vanilkového extraktu

Dýňové pyré, olej a vejce vyšleháme. V míse smícháme všechny suché ingredience a postupně přisypáváme k dýňové směsi. Těsto plníme do 2/3 papírových košíčků.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C 15 - 20 minut.

Cukr roztavíme na karamel, přisypeme pekanové ořechy, které v karamelu důkladně obalíme.
Vylijeme na plech s pečícím papírem nebo ještě lépe s pečící fólií a necháme ztuhnout.
Karamel nalámeme na menší kusy, mixujeme v robotu tak dlouho, dokud se nepromění v oříškové máslo. Plníme do skleniček.

Mascarpone, tvaroh, cukr a vanilkový extrakt vyšleháme. Plníme do cukrářského sáčku.
Do cupcaků vykrojíme důlek a naplníme pekanovým praliné. Zdobíme krémem, můžeme posypat nasekanými pekanovými ořechy.



UložitUložit

3 komentáře:

Děkuji za milý komentář. :)