Arašídové máslo na všechny způsoby... to je moje! :)
Když jsem dělala tyto éclairs na 2. narozeniny mého nejmilejšího Piknik boxu,
chtěla jsem se u náplně držet přesné receptury.
Tento plán však zcela selhal. Recept se mi nepozdával,
a tak jsem si udělala sakumpikum svůj vlastní. :)
Celé podzimní menu jsem ladila do zlaté barvy, a tak i ve zdobení jsem měla hned jasno.
Zkaramelizované arašídy se zlatým práškem, tomu zákonitě musí dodat nádech luxusu :)
Recept
návod na odpalované těsto ZDE
Náplň
3 g práškové želatiny
12 ml vody
110 g arašídového másla
2 velká vejce
50 g krupicového cukru
150 g másla
Zdobení
150 g krupicového cukru
100 g nesolených arašídů
zlatý potravinářský prášek nebo zlatý potravinářský sprej
potahovací hmota Callebaut
hnědá gelová potravinářská barva
piping gel
Želatinu s vodou smícháme a necháme nabobtnat.
V kastrolku smícháme arašídové máslo, vejce a cukr. Přivedeme k varu,
necháme probublávat.
Přidáme želatinu, necháme rozpustit, stáhne z plotny.
Vzniklý krém přepasírujeme přes sítko.
Do horkého krému zamícháme máslo, dáme ztuhnout do lednice.
Na pánvi rozpustíme krupicový cukr na karamel, nasypeme arašídy,
které důkladně promícháme, aby se rovnoměrně obalily v karamelu.
Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a necháme vychladnout.
Krém našleháme a naplníme do cukrářského sáčku.
Do spodní strany éclairky uděláme tři otvory, plníme krémem.
Přebytečný krém seškrábneme nožem.
Potahovací hmotu obarvíme, vyválíme a pomocí papírové šablony vykrájíme oválky.
Ty klademe na naplněné éclairky.
Potahovací hmotu potřeme piping gelem.
Zkaramelizované arašídy nalámeme na menší kousky, postříkáme zlatým sprejem
a zdobíme éclairky. Skladujeme v ledničce.
které důkladně promícháme, aby se rovnoměrně obalily v karamelu.
Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a necháme vychladnout.
Krém našleháme a naplníme do cukrářského sáčku.
Do spodní strany éclairky uděláme tři otvory, plníme krémem.
Přebytečný krém seškrábneme nožem.
Potahovací hmotu obarvíme, vyválíme a pomocí papírové šablony vykrájíme oválky.
Ty klademe na naplněné éclairky.
Potahovací hmotu potřeme piping gelem.
Zkaramelizované arašídy nalámeme na menší kousky, postříkáme zlatým sprejem
a zdobíme éclairky. Skladujeme v ledničce.
Tak to vypadá skvěle. Hned bych ochutnala :)
OdpovědětSmazatNela z blogu Růžová rtěnka
ahoj prosím tě, tu potahovací hmotu sháníš přes internet nebo se dá koupit v nějakém kamenném obchodě (ideálně v Brně)? :-)
OdpovědětSmazatAhoj :) objednávám přes internet :) V Brně mě asi ani žádný obchod nenapadá :/ Takže bohužel neporadím... :/
Smazat