čtvrtek 6. července 2017

MUČENKOVÉ MAKRONKY

Makronky. Pro někoho hračka, pro jiného prokletí. 
Je tolik věcí, na které musíte pamatovat. Všechno musí být na gram odvážené.
Přesný postup je samozřejmostí. Odměnou je vám drobné mandlové cukroví, 
které se dá naplnit nejrůznějšími krémy. A právě to se mi na tom líbí. :)
Tentokrát jsem si vybrala letní příchuť mučenky, marakuji nebo také passionfruit. 
Bílá čokoláda a lehce kyselé pyré vytvoří příjemnou osvěžující kombinaci. 


Recept



Náplň

170 ml smetany
190 g bílé čokolády
mučenkový extrakt ( nemusí být )

mučenkové pyré

Smetanu s čokoládou nahříváme nad vodní párou.
Čokoláda se musí rozpustit a spolu s čokoládou vytvoří hladkou hmotu.
Můžeme přidat extrakt.
Směs dáme chladit přes noc do lednice.
Pokud spěcháme, dáme ji na hodinku do mrazáku.
Bílou čokoládu vyšleháme a plníme do cukrářského sáčku.
Na spodní část makronky uděláme čokoládový kroužek.
 Doprostřed dáme mučenkové pyré a makronku přiklopíme.
Naplněné makronky skladujeme v lednici. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)