neděle 23. dubna 2017

FIALKOVÉ CUPCAKES S ČERNÝM RYBÍZEM

To bylo tak, že jsem se zase jednou přihlásila na Cupcakecup 2017,
 který pořádala Verča Z ghetta blog
Proces příprav byl velmi náročný, hlavně pro mé nejbližší! 
Zkoušela jsem milion kombinací a chtěla jsem, aby to všechno doma ochutnali a hodnotili.
Neustále jsem se jich ptala: ,,Tak co? Co myslíš?"
Ti, co nemohli být přímo u procesu, s těmi jsem to pořád řešila a ptala se, co teda... :D
Všem zúčastněným děkuji za trpělivost, za to, že měli nervy z ocele,
 a také děkuji za velikou podporu! <3
Jak už asi tušíte, zbožňuji květinové vůně a chutě. 
Rozhodla jsem se tedy pro fialkový cupcake s černým rybízem. 
Inspirací mi byla Francie a její úžasní cukráři. <3
Věděla jsem, že je to risk. Ale je to jeden z mých nejmilejších cupcaků. 
Chtěla jsem tedy ochutnavačům nabídnout něco jiného a nového. :)
To se ale nevyplatilo a nevyhrála jsem vůbec nic. :D
Ale o recept se podělit musím. Těsto jsem totiž vyšperkovala a krém vyladila. :) 
Fialkový krém mě vždycky pohladí po jazyku, černý rybíz osvěží 
a vanilkový likér dá tomu všemu nádech luxusu. :) 


Recept

Těsto

170 g hladké mouky
140 g krupicového cukru
1/2 lžičky jedlé sody
110 g rozpuštěného másla
2 vejce
120 ml vanilkového likéru
lžička vanilkového extraktu

Krém

3 bílky
45 g krupicového cukru
220 g másla

kandované fialky na ozdobu

Veškeré ingredience krom likéru smícháme a vyšleháme.
Za stálého míchání přidáváme likér.
Těsto plníme do 2/3 papírových košíčků. 
Pečeme na 180C asi 20 minut.
Necháme vychladnout.

Bílky s cukrem vyšleháme nad párou. Sníh musí být pevný.
Necháme vychladnout.
Do vychladlého sněhu vmícháme máslo.
Může chvilku trvat než se vše spojí a našlehá.
Chce to trpělivost. :)
Dle chuti přidáme fialkový extrakt.

Cupcaky plníme marmeládou z černého rybízu. Zdobíme krémem. 
Můžeme dozdobit kandovanými fialkami. :)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)