neděle 2. dubna 2017

FIALKOVÁ ČOKOLÁDA S MEDOVOU PLÁSTVÍ

Květiny v dezertech...
 Kombinací květinové vůně a sladkého jsem teď přímo okouzlená.
Fialka, růže, pomerančové květy, jasmín, heřmánek, levandule... 
a k tomu čokoláda nebo ovoce.
Přitom si vzpomínám, když jsem poprvé použila růžovou vodu do šlehačky.
Vyhodila jsem ji, protože mýdlo jíst prostě nebudu. Vážně tak chutnala!
Ono prostě všude platí, že méně je více,
 a proto s přidáváním květinových esencí pozor. :)
Raději přidat víckrát, než jednou všechno zkazit. 

Tento recept obsahuje samé dobré věci.
Čokoládu - té není nikdy dost. :) 
Dále kakaové boby, kandovanou fialku a medovou plástev.
Dohromady tyto ingredience vytvoří dokonalou harmonii chutí,
která vás pohladí po jazyku. :)



Recept

550 g 55% čokolády
270 ml smetany
6 žloutků
30 g krupicového cukru
hrst kandovaných fialek
hrst nasekaných kakaových bobů
nalámaná medová plástev  - použila jsem recept od Kublanky
pár kapek fialkového oleje Kitchenette shop

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou. 
Čokoládová směs musí být hladká.
Dáme vychladnout.
Nad vodní lázní vyšleháme žloutky s cukrem. 
Žloutky by měly zdvojnásobit objem.
Ještě horké lijeme do čokolády.
Přidáme kakaové boby, kandované fialky,
 medovou plástev, fialkový olej.
Vše důkladně zamícháme a nalijeme do plechu 18 x18 cm,
který jsme vyložili alobalem.
Opět posypeme boby, fialkami a medovou pláství.
Necháme alespoň 4 hodiny ztuhnout v ledničce. 
Krájíme na plátky nebo kostičky a užíváme si božskou chuť. :)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)