úterý 27. prosince 2016

RAW BONBONIÉRA

Nápady na tuto raw bonboniéru mám už snad od října. 
Jakmile jsem ochutnala raw čokoládu na úžasném kurzu,
který mi mnohé dal,nechci žádnou jinou.
Pravda, pokud jste zvyklí na čokolády z obchodů, 
může se vám zdát dost silná a hodně hořká,
ale stačí vám jeden kousek a dostanete do sebe spoustu antioxidantů,
 spoustu užitečných minerálů. Získáte energii a zlepší se vám nálada. :)
Krom různých druhů čokolád jsem do bonboniéry zařadila i jiné raw pochoutky.
V celé krabičce se tedy skrývá:

raw čokoláda s mátovým esenciálním olejem
raw čokoláda s pomerančovým esenciálním olejem
raw čokoláda s perníkovým kořením
bílá raw čokoláda s mandarinkovým esenciálním olejem a pekany
raw karamelky s macou a lucumou
raw raffaello
raw marcipán v čokoládě s lyofilizovanými malinami
raw čokoládové košíčky s kurkumou


Na blogu najdete základní recept na raw čokoládu, 
který obsahuje kokosový olej.
Pokud chcete dát bonboniéru jako dárek, 
bude se vám hodit recept bez oleje.

Recepty

HOŘKÁ RAW ČOKOLÁDA




100 g kakaového másla
4 - 6 lžic libovolného sladidla
100 g raw kakaa

+ mátový esenciální olej, pomerančový esenciální olej, perníkové koření

Kakaové máslo necháme rozpustit ve vodní lázni, 
teplota by neměla přesáhnout 42°C. 
Do rozpuštěného másla vmícháme kakao, osladíme
 a přidáme požadovaný olejíček nebo koření.
Směs opravdu důkladně promícháme! 
Lijeme do silikonové formy, necháme ztuhnout v lednici alespoň hodinu.


BÍLÁ RAW ČOKOLÁDA S MANDARINKOVÝM ESENCIÁLNÍM OLEJEM A PEKANY



100 g kakaového másla
85 g kešu másla
3 lžíce rostlinného mléka
2 lžíce sladidla
4 kapky esenciálního mandarinkového oleje
lžička vanilkového extraktu
nasekané pekanové ořechy

Máslo rozpustíme ve vodní lázni, teplota nesmí přesáhnout 42°C. 
Přidáme zbylé ingredience a důkladně promícháme. 
Vše se musí spojit v hladkou hmotu.
Čokoládu lijeme do silikonové formy, necháme alespoň hodinu ztuhnout v lednici.


RAW KARAMELKY S MACOU A LUCUMOU



100 g kakaového másla
80 g lucuma prášku
7 g maca prášku
15 ml vanilkového extraktu
15 ml sladidla
špetka růžové himalájské soli

Kakaové máslo rozpustíme ve vodní lázni, teplota nesmí přesáhnout 42°C.
Přidáme zbylé ingredience, důkladně promícháme.
Směs lijeme do silikonové formy, necháme alespoň hodinu ztuhnout v lednici. 


RAW RAFFAELLO



5 lžic rozpuštěného kokosového oleje 
150 g strouhaného kokosu + na obalení
15 raw mandlí
2 lžíce kokosového nektaru
lžička vanilkového extraktu

Suroviny můžeme zpracovat ručně. 
Pokud se ale těsto drolí a nedrží pohromadě,
doporučuji vše nasypat do mixéru a mixovat tak dlouho, 
dokud ze směsi nejdou dělat kuličky.
Do každé zabalíme mandličku, obalíme v kokosu,
necháme ztuhnout v lednici. Dáme do papírových košíčků.


RAW MARCIPÁN V ČOKOLÁDĚ S LYOFILIZOVANÝMI MALINAMI



300 g jemně mletých mandlí
4 lžíce sladidla
lžička mandlového extraktu

poleva

125 g  kokosového oleje
2 lžíce sladidla
40 g raw kakaového prášku

nadrcené lyofilizované maliny

Mleté mandle, sladidlo a extrakt dáme do mixéru.
Mixujeme tak dlouho, dokud se hmota nezačne lepit.
Tvoříme kuličky - 15 g.

Kokosový olej rozehřejeme, ale nesmí příliš téct.
Přidáme sladidlo a kakaový prášek.
Vše důkladně promícháme.

Marcipán obalujeme v čokoládě, následně v malinách.
Necháme ztuhnout, dáme do papírových košíčků.


RAW ČOKOLÁDOVÉ KOŠÍČKY S KURKUMOU 



110 g kokosového oleje
110 g kakaového másla
40 g raw kakaového prášku
5 lžic sladidla
lžička kurkumy

+ kokos promíchaný se špetkou kurkumy na ozdobu

Kakaové máslo rozpustíme ve vodní lázni, teplota by neměla přesáhnout 42°C. 
Přidáme kokosový olej, necháme rozpustit.
Přidáme kakao, sladidlo a kurkumu - promícháme.
Čokoládu dáme ztuhnout do ledničky, ale ne příliš.
Směs plníme do cukrářského sáčku s trezírovací špičkou.
Do papírových košíčků plníme čokoládu.
Posypeme kokosem smíchaným s kurkumou, dáme do lednice.

1 komentář:

Děkuji za milý komentář. :)