sobota 10. prosince 2016

GRANOLA SE SLANÝM KARAMELEM

Tento recept má hned tři plus. 
A sice: je to využití slaného karamelu, který jste si oblíbili na Restaurant day.
Dále je to třeba výborný jedlý dárek.
A hlavně je to tuze dobré! :) 



Recept

Slaný karamel

200 g krupicového cukru
200 g másla
140 ml smetany
špetka soli fleur de sel


Granola

270 g ovesných vloček
100 g kokosových lupínků
100 g mandlových lupínků
80 g kokosového oleje
150 g slaného karamelu

Krupicový cukr necháme rozpustit na pánvi na karamel.
Opatrně - za stálého míchání - přiléváme smetanu.
Vmícháme sůl a odstavíme z plotny.
Do horkého karamelu vmícháme máslo, přecedíme a necháme vychladnout.

Vločky, kokos a mandle promícháme v míse.
Karamel a kokosový olej rozpustíme v kastrolku.
Karamel nalijeme na vločky, důkladně promícháme.
Granolu rozpostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme na 120°C asi hodinu. Každých 15 minut granolu promícháme.
Necháme vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)