středa 12. října 2016

RAW ČOKOLÁDA

Od prázdnin mám nutkání změnit svůj životní styl - v jídle i v životě.
Celkem se mi to daří - pitný režim, pravidelné cvičení jógy, co nejvíce času v přírodě,
plno ovoce a zeleniny, zelené šťávy. 
Dělám co chci, co si myslím, že je nejlepší, co mi dělá radost, usmívám se i na cizí lidi. 
Člověk by neřekl, jak to ostatní vyvádí z míry. :D 
Přitom je to to nejmenší, co pro druhé můžeme udělat. :)
Já osobně tomu říkám HAPPYTARIÁNSTVÍ. :)

Kombinace toho všeho mi změnila i chutě. 
Po dlouhém, náročném dnu jsem šla automaticky do skříně, vytáhla Kinder čokoládku,
rozbalila, kousla - FUJ! :D
Nenapadá mě žádné lepší označení - prostě to nechutnalo vůbec a připomínalo mi to lepidlo.
A tak jsem se pustila do výroby raw čokolády, kterou když jednou ochutnáte,
tak už jinou nechcete.
Rozplývá se na jazyku a je prostě bez chyby! 

Recept jsem si přivezla z workshopu Raw čokolády. :) 



Na této čokoládě je dokonalé to, že si ji můžete dochutit úplně jakkoli. :) 

Recept

100 g kakaového másla
8 lžic kokosového oleje
6 lžic kokosového nektaru nebo jiného sladidla
40 g raw kakaového prášku
2 kapky kvalitního pomerančového esenciálního oleje
nebo 2 lžičky perníkového koření :) 
čokoládu můžete posypat čímkoli - oříšky, kokosem, goji, moruší, kakaovými boby...

Kakaové máslo rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme kokosový olej, nektar, kakao,
olej nebo koření. Vše důkladně rozmícháme. 
Čokoládovou hmotu plníme do silikonových formiček.
Dáme ztuhnout do lednice alespoň na hodinu.
Ztuhlé pralinky vyloupneme z formy a užíváme si tu dokonalou chuť čokolády. :)


6 komentářů:

  1. Tak jsem si právě objednala kakaový máslo a doufám, že ta čokoláda je opravdu tak dobrá jak píšeš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je ještě lepší! :D Počkej jak bude vonět! :) Ať se povede a jsi spokojená. :)

      Vymazat
    2. Tak jsem se do ní konečně pustila a chladne v lednici. Ale mám pocit, že nemám hmotnu úplně sjednocenou. Je možné, že se olej trošku odděluje? Nebo jsem udělala někde chybu?

      Vymazat
    3. Aha :O to nevím :/ jediné co mě napadá, jestli byla čokoláda aspoň trošku vlažná, když se dávala do formičky - pokud ano, mělo by to být v pořádku. Pokud už byla studená, možná by to mohlo být tím. Byla čokoláda zamíchaná důkladně? :)

      Vymazat
  2. Páni, páni! Vypadá to senzačně! Asi by mě nikdy nenapadlo se jen tak během roku pustit do domácí čokolády. Na tenhle luxus jsem zvyklá jen o Vánocích. :-) Zkusím!
    Jinak mě velmi těší Tvé happytariánství! :)) Stále se ti daří vše udržovat? Já se jídlem na talíři už zabývám nějakou dobu, spíš z ekologického hlediska, ale třeba takovou jógu... na tu jsem teď během semestru líná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to jednoduchá, chutná čokoláda. Určitě stojí za to! :D No snažím se, snažím se! Ale je to někdy pěkná fuška. :D A není to jen tak, být pořád pozitivní a happy. :D Ale jóga je úžasná. A když jsou situace, kdy už vážně nemůžu... tak hodina jóga na to spolehlivě zabírá. :)

      Vymazat

Děkuji za milý komentář. :)