pátek 29. dubna 2016

ÉCLAIRS S JAHODAMI, UZENÝM LOSOSEM A KORIANDREM

Asi mě prostě fascinuje dělat věci na poslední chvíli. 
Přitom celý recept mám vymyšlený už od doby, co soutěž začala.
Ano, jako správný foodbloger se i já účastním výzvy APERITIVO MOMENT.
Rozhodla jsem se zde využít svou vášeň pro sladké, trochu ji osolit,
 opepřit a nechat vzniknout předkrm,
který překvapí kombinací a oslní chutí. :)
Součástí soutěže bylo také připravit drink. Co si budem nalhávat,
barman ze mě asi nebude. Ale je to nápoj vyvážený a k předkrmu se hodí. :) 


Těsto

120 hladké mouky
100 ml vody
100 ml mléka
80 g másla
10 g moučkového cukru
špetka soli
4 vejce

Do většího kastrolku nalijeme mléko, vodu a přidáme máslo.
Vše přivedeme k varu, přidáme mouku s cukrem a solí.
Mícháme tak dlouho, než se z těsta začne tvarovat koule a nelepí se na stěny kastrolku.
Stáhneme z plotny a po jednom vmícháváme vajíčka. Těsto plníme do cukrářského sáčku.
Hladkou trezírovací špičkou (o průměru 1 cm) děláme "čárky" dlouhé 12 cm.
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C - v zavřené 8 minut, poté v pootevřené 10-15 minut.
Necháme vychladnout.

Náplň

125 g řeckého jogurtu
100 g uzeného lososa
5 jahod
50 g jahodového pyré
20 g čerstvého koriandru
půl zeleného jablka (Granny Smith)
Fleur de sel
pepř

Jogurt necháme v sítku vykapat.
Lososa, jahody a jablko nakrájíme na drobné kostičky.
Nasekáme koriandr, osolíme, opepříme, a vše smícháme s bílým jogurtem.

Upečené éclairs rozřízneme a naplníme směsí. 
Vrchní část pomocí štetečku potřeme jahodovým pyré.
Posypeme Fleur de sel, ozdobíme jahodou a koriandrem.


Jahodové Campari

1 díl Campari
3 díly jahodového džusu
led

Campari a džus promícháme, nalijeme do skleničky,
přidáme led, zdobíme jahodou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)