neděle 27. března 2016

ČOKOLÁDOVÁ PĚNA / MOUSSE AU CHOCOLAT

Až zaboříte lžičku do této čokoládové pěny,
 budete muset uznat, že lepší jste v životě nejedli.
Je tak nadýchaná, tak čokoládová a jenom se rozplývá na jazyku.
Doporučuji podávat s ovocem - jahody, maliny, borůvky...
Udělejte si ji! Nebudete litovat. 


Recept

4 porce

160 g čokolády (70%)
40 g másla
4 vejce
40 g krupicového cukru

Čokoládu nasekáme na malé kousky. 
Spolu s máslem zahříváme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká směs. 
Necháme vychladnout - čokoláda by měla být vlažná.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. 
Jakmile začnou být bílky napěněné, přidáme cukr, 
a šleháme, dokud sníh není pevný.
Žloutky našleháme do pěny a stěrkou přimícháme k bílkům.
1/4 vaječné směsi smícháme s čokoládou. Postupně smícháme i se zbylými 3/4.
Čokoládovou pěnu dáme do cukrářského sáčku a plníme skleničky. 
Necháme ztuhnout. 


2 komentáře:

  1. Dnes jsem narazil na tvůj blog a musím uznat,že to co je vidět po tvém snažení je velice..... hmmm....kulinářsky profesní a věřím že u mnohých to způsobí velký gastronomický orgasmus.
    Děkuji za perfektní nápady
    Luboš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi vám děkuji za milý komentář. Jsem ráda, že je pro vás můj blog inspirací. :)

      Vymazat

Děkuji za milý komentář. :)