pátek 26. února 2016

PISTÁCIOVÉ MAKRONKY

 Posledních čtrnáct dní jsem se velmi poctivě připravovala na další Restaurant day.
(Proto ten nedostatek příspěvků.)
Ono se to nezdá, ale když neustále pečete, je to vážně fuška. 
Jenže jak říkám, pečení není nikdy dost a u makronek to platí dvojnásob.
A tak vznikly tyto pistácové. Na přání. :)


Recept

Recept na samotné makronky najdete ZDE .

Pistáciový krém

200 g moučkového cukru
50 ml vody
75 g žloutků
250 g másla
4 lžíce mletých pistácií

Cukr s vodou zahříváme v kastrůlku na 120°C.
Mezitím našleháme žloutky, a jakmile sirup dosáhne požadované teploty,
za stálého míchání lijeme ke žloutkům.
Až se směs ochladí na 40°C, přidáme máslo a nakonec pistácie. 
Plníme makronky. 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)