pátek 29. ledna 2016

CRÉME BRULÉE - IRSKÁ KÁVA

Pokud právě dumáte nad tím, jak vtěsnat dokonalost do jedné malé misky,
mám pro vás řešení.
Stačí si připravit toto vylepšené créme brulée. 
A čím je tak výjimečné? 
Obsahuje: smetanu, vanilku, kávu a whiskey.
To vše je korunováno karamelovou krustou.
No... prostě dokonalost. :)


Recept

4 žloutky
3 lžíce krupicového cukru + na posypání
2 lžíce whiskey
60 ml kávy
165 ml smetany
jeden vanilkový lusk 

Žloutky s cukrem šleháme tak dlouho,
dokud směs nezesvětlá a nezíská dvojnásobný objem.
V kastrolku zahřejeme smetanu, kávu a whiskey.
Vanilkový lusk rozřízneme, vyškrábneme semínka a vše přidáme do smetany.
Přivedeme k varu, vyndáme vanilkové lusky a za stálého míchání, ještě horkou směs,
 lijeme k našlehaným žloutkům.
Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 40 minut ve vodní lázni.
Necháme zcela vychladnout.
Rovnoměrně posypeme krystalovým cukrem, který opálíme flambovací pistolí.
Vznikne tak ona úžasná karamelová krusta. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)