čtvrtek 5. listopadu 2015

CIDER CUPCAKES S WHISKEY

Recept skrz naskrz provoněný podzimem. :) 
Vláčné těsto z jablečného Cideru, uvnitř zkaramelizovaná jablka, 
a nahoře krém s kapkou whiskey. :) 
Poslední dobou mě baví dávat do dezertů alkohol, jsou pak takové pikantnější. 



Recept

Těsto

80 g másla
1 vejce
250 ml podmáslí
180 g tmavého třetinového cukru
60 g krupicového cukru
lžička vanilkového extraktu
300 g hladké mouky
lžička skořice
1/2 lžičky muškátového oříšku
1 a půl lžičky jedlé sody
250 ml jablečného Cideru

Náplň

3 lžíce másla
2 velká jablka nakrájená na kostičky
45 g tmavého třtinového cukru
lžička skořice
lžička vanilkového extraktu
lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce whiskey

Krém

2 bílky 
90 g krupicového cukru
250 g másla
lžička skořice
lžička vanilkového extraktu
2 lžíce whiskey

Máslo rozpustíme, necháme vychladnout. 
Přidáme vejce, cukry, podmáslí, vanilku a šleháme.
V míse smícháme mouku, skořici, muškátový oříšek a sodu. 
Postupně přidáváme do tekuté směsi. Nakonec přidáme Cider.
Těsto plníme do 2/3 košíčků. Pečeme při 170°C asi 15 - 20 minut. 

Jablka oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky.
Máslo rozpustíme, přidáme jablka, cukr, vanilku, 
skořici a necháme probublávat asi 10 minut.
Kukuřičný škrob rozmícháme ve whiskey a přilijeme k jablkům.
Povaříme ještě 3 minuty, stáhneme z plotýnky a necháme vychladit.

Bílky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni dotuha. Necháme vychladnout.
Přidáme máslo a vyšleháme do pěny. Přidáme skořici, vanilku, whiskey.

Do cupcaků vydlabeme důlek, naplníme jablky a nazdobíme krémem. :)



2 komentáře:

  1. Kde je v kremu maslo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon! Já si toho nevšimla... muselo mi vypadnout. Hned opravím a doplním. :) Děkuji za upozornění. ;)

      Vymazat

Děkuji za milý komentář. :)