středa 4. listopadu 2015

AFTER EIGHT CUPCAKES

Poslední dobou jsem nějak pozadu s přidáváním nových receptů. 
Není to ale tak, že bych zahálela. Naopak!
Pekla jsem totiž ve velkém. Nějaké ty narozeniny, různé oslavy, 
sem tam sušenky, něco do kavárny, mezitím samozřejmě škola! Uuuf!
Prostě si myslím, že místo rušení zimního času, by měli navrhnout,
 aby měl den aspoň 30 hodin. :)


Recept

Těsto

95 g másla
95 g čokolády
lžička rozpustné kávy
70 ml vody

2 vejce
lžíce oleje
55 ml podmáslí
110 g hladké mouky
lžička prášku do pečiva
25 g kakaa
155 g krupicového cukru

V kastrůlku rozpustíme máslo s čokoládou, přidáme vodu s kávou.
 Mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká směs.
Mezitím v míse vyšleháme vejce, olej a podmáslí.
Přidáme vychladlou čokoládovou směs,
 a postupně vmícháme i sypké ingredience.
Těsto plníme do 2/3 papírových košíčků.
 Pečeme na 170°C asi 20 minut.

Krém

2 bílky
90 g krupicového cukru
250 g másla
150 g čokolády
lžička vanilkového extraktu
( lžička peprmintového extraktu - není nutné )
lžíce kakaa

Ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem.
Šleháme tak dlouho, dokud se na metlách netvoří pevná špička.
Necháme vychladnout.
Do vychlazených bílků nakrájíme máslo a šleháme.
Může se stát, že krém bude vypadat zdrcle. To nevadí.
Jen musíme pořád šlehat a nevzdávat to.
Do našlehaného krému, přidáme vanilku, (peprmint),
rozpuštěnou čokoládu a lžíci kakaa.
Dáme chladit.

Peprmintová náplň

slazené kondenzované mléko
moučkový cukr
peprmintový extrakt
(cukrářská běloba)

Náplň do cupcaků vznikla metodou - pokus - omyl.
Je to tedy kreativnější část receptu. :)
Do misky dejte 3 - 4 lžíce slazeného kondenzovaného mléka.
K tomu přidejte asi 5 lžic přesátého moučkového cukru
 a 2 lžičky peprmintového extraktu.
Peprmintový extrakt se dá koupit na internetu,
nebo si naložíte do vodky čerstvou mátu a 14 dní počkáte. :)
Veškeré ingredience promícháme.
Směs nesmí být ani moc hustá, ani moc tekutá.
Podle toho přidáváme buď kondenzované mléko nebo cukr.
Já jsem přidala ještě špetičku běloby,
abych se přiblížila náplni v After eight čokoládkách. Není to ovšem nutné. :)

Do upečených cupcaků vydlabeme důlek a plníme peprmintem.
Krém dáme do cukrářského sáčku s trezírovací špičkou a nazdobíme.
Cupcake můžeme ozdobit čokoládou After eight. :)

Pokud by vám hmoty nebo mléka zbylo moc, zkuste si udělat domácí peprmintky. :)
Domácí peprmintky




4 komentáře:

  1. No ten vypadá úžasně, hned bych ochutnala :-))

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj, možná je to hloupý dotaz, ale prosim tě kde se dá (ideálně v Brně) sehnat peprmintový a pomerančový extract? nikde sem je neviděla. Děkuju za odpověď =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec není hloupý. :) Já kupuji na internetu http://www.viva-la-vida.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=488 ... mají tam i pomerančovou vodu a výborné vanilkové extrakty! Doporučuji. :) Jinak v obchodě jsem na ně bohužel ještě nenarazila. :/ :)

      Vymazat

Děkuji za milý komentář. :)