čtvrtek 1. října 2015

GRANOLA S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM

Na granolu jsem měla zálusk už dlouho!
 Konečně jsem se k tomu odhodlala, a musím říct, 
že výsledek překvapil i mě samotnou.
Včera jsem ji upekla, dneska posnídala, a mám pocit, 
že ji budu snad i obědvat a večeřet. :) 


Recept

270 g ovesných vloček
150 g nesolených arašídů
100 g slunečnicových semínek
špetka soli ( Fleur de sel )
45 g třtinového cukru
240 g arašídového másla
120 ml medu
2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
kousky čokolády

Smícháme vločky, arašídy, slunečnicová semínka, sůl, cukr, máslo, med a olej.
 Všechny ingredience důkladně promícháme. 
Směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
 Pečeme v předehřáté troubě na 140°C asi 35 -40 minut.
 Granola se musí hlídat, aby se nepřipálila.
Necháme vychladnout, přimícháme kousky hořké čokolády.
Skladujeme v uzavřené nádobě.
Granola je vhodná do jogurtů, do mléka, nebo jen tak. 


1 komentář:

Děkuji za milý komentář. :)