Chtěla bych vám představit další recept z božské kuchařky Ladureé.
Je to přesně ten typ kuchařky, ze které se postupně musí upéct úplně všechno.
Nedám na ni dopustit.
Nedám na ni dopustit.
Recept sice nepatří mezi nejjednodušší, ale když se člověk soustředí a pečení si užívá,
podařit se to prostě musí. :)
podařit se to prostě musí. :)
Recept
Těsto na krustičku
100 g studeného másla
125 g hladké mouky
125 g krupicového cukru
lžička vanilkového extraktu
Odpalované těsto
120 g hladké mouky
100 ml mléka
100 ml vody
10 g krupicového cukru
špetka soli
80 g másla
4 vejce
Krém
vanilkový lusk
400 ml mléka
4 žloutky
80 g krupicového cukru
30 g kukuřičného škrobu
25 g másla
250 ml smetany
Ze všeho nejdřív si připravíme těsto na krustičku.
Všechny ingredience smícháme dohromady a vzniklé těsto dáme chladit do ledničky
( alespoň na hodinu ).
Všechny ingredience smícháme dohromady a vzniklé těsto dáme chladit do ledničky
( alespoň na hodinu ).
V hrnci rozpustíme máslo s mlékem a vodou, přivedeme k varu.
Přidáme mouku, cukr a sůl.
Mícháme tak dlouho, dokud se z těsta nezačne tvořit koule.
Přidáme mouku, cukr a sůl.
Mícháme tak dlouho, dokud se z těsta nezačne tvořit koule.
Postupně do těsta vmícháme vejce.
Z lednice vyndáme těsto na krustičku.
Dáme mezi dva pečící papíry a vyválíme na 1-2 mm.
Nakrajíme na obdélníky 12x4 cm a dáme na 15 minut do mrazáku.
Dáme mezi dva pečící papíry a vyválíme na 1-2 mm.
Nakrajíme na obdélníky 12x4 cm a dáme na 15 minut do mrazáku.
Odpalované těsto naplníme do cukrářského sáčku a a děláme "čárky" dlouhé 12 cm.
Z mrazáku vytáhneme nachystané obdélníčky, které klademe nahoru éclairs.
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C.
Pečeme 8 minut v zavřené a pak asi 10-15 minut v pootevřené troubě.
Éclairs musí být upečené dozlatova. Necháme vychladnout.
Pečeme 8 minut v zavřené a pak asi 10-15 minut v pootevřené troubě.
Éclairs musí být upečené dozlatova. Necháme vychladnout.
Žloutky ušleháme s kukuřičným škrobem a cukrem.
Vanilkový lusk rozpůlíme, vyškrábneme, dáme do mléka a přivedeme k varu.
Mléko přecedíme, vrátíme na plotnu a za stálého míchání přidáváme našlehané žloutky.
Směs necháme povařit a zhoustnout.
Mléko přecedíme, vrátíme na plotnu a za stálého míchání přidáváme našlehané žloutky.
Směs necháme povařit a zhoustnout.
Pudink necháme vychladit a zašleháme máslo.
Smetanu vyšleháme a stěrkou zlehka vmícháme do pudinku.
Smetanu vyšleháme a stěrkou zlehka vmícháme do pudinku.
Každou éclairs na boku třikrát napíchneme trezírovací špičkou a plníme krémem.
Dáme vychladit. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Dáme vychladit. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Škoda, že je recept tak komplikovaný. :/ V těchto vedrech nemám na dlouhé sstání u plotny ani pomyšlení. Právě u mě na FOODblogu probíhá Summer GiveAway o dva velké oleje společnosti Bohemia Olej. Budu ráda, když se zúčastníš! Corculum♥ Oleje se do kuchyně vždycky hodí. :) Měj se krásně! Š.
OdpovědětSmazatJinak ale vypadá bezvadně, takže ukládám do záložek!:)
SmazatNení to zrovna recept do veder, to uznávám. :D Nicméně pokud se počasí umoudří a bude chuť... :) Ano ano, oleje znám, podívám se. :))
Smazat