čtvrtek 13. srpna 2015

PANNA COTTA S ČERNÝM RYBÍZEM

Recept na černý rybíz s rumem je poměrně starý, ale já ho objevila nově!
Přemýšlela jsem, jakým způsobem bych ho mohla naservírovat,
 a napadla mě kombinace s panna cottou.
Samozřejmě se výborně hodí na zmrzlinu, pudink, a tak dále, a tak dále. :)


Recept

Černý rybíz s rumem

2 kg černého rybízu
1, 5 kg krupicového cukru
200 ml rumu
2 lžičky vanilkového cukru
1/2 lžičky skořice

Panna cotta

2 lžičky jemně mleté želatiny
500 ml smetany
40 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk - rozpůlený a vyškrábaný


Rybíz očistíme, prosypeme cukrem a pořádně promícháme.
 Necháme asi 6 minut povařit.
Odstavíme z plotny, přimícháme rum, vanilkový cukr a skořici. 
Plníme do skleniček jako marmeládu.
Do misky dáme dvě lžíce vody a dvě lžíce mleté želatiny. Necháme ji asi 5 minut nabobtnat.
Smetanu nalijeme do kastrolku, přidáme vanilku a přivedeme k varu.
Přecedíme, vrátíme na plotnu, přidáme želatinu a vaříme ještě 2-3 minuty,
dokud se želatina nerozpustí.
Směs nalijeme do skleniček a dáme chladit na 4 - 6 hodin do ledničky.
Zdobíme černým rybízem s rumem.



1 komentář:

  1. Panna cottu miluju a s tím rybízem musí být perfektní =)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář. :)