pátek 24. července 2015

PAVLOVA

U Tytyny se slaví svátek. A jak? Touto krásnou, lehkou a nadýchanou Pavlovou. :)


Recept

4 bílky
200 g moučkového cukru
lžička kukuřičného škrobu
lžička bílého vinného octa

450 ml smetany
lesní ovoce

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Postupně do něj přidáme prosátý cukr a nakonec škrob s octem.
Na plech vyložený pečícím papírem uděláme z bílků dva "koláče".
Troubu předehřejeme na 175°C, poté ztlumíme na 100°C a pečeme hodinu a půl. 
Plech umístíme do spodní části trouby.
Pusinky necháme v troubě zcela vychladnout.
Smetanu vyšleháme, ovoce opereme, zdobíme a hned jíme. :)



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)