sobota 18. července 2015

ARAŠÍDOVÉ SUŠENKY

Pokud vás popadne sušenková mánie, je velice pravděpodobné, že už vás nepustí.
Když už tomu propadnete, projevuje se to nejčastěji tím, že jste velice vybíraví.
Sušenky musí být dokonalé a recept ještě dokonalejší! 
A tak tu máte recept na další výtečné sušenky. :)


Recept

120 g změklého másla
120 g arašídového másla
90 g krupicového cukru + cukr na obalení
90 g třtinového cukru
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky kypřícího prášku 
lžička vanilkového extraktu
vejce
150 g hladké mouky

Obě másla našleháme, přidáme cukry, sodu, prášek, extrakt, vajíčko a nakonec hladkou mouku.
Necháme těsto alespoň hodinku odpočívat. Nebude se potom tolik lepit. 
Z těsta děláme malé kuličky, které obalíme v krupicovém cukru.
Skládáme na plech s pečícím papírem ( asi 2 cm od sebe ) a rozmáčkneme do kříže vidličkou.
( Kuličky dělejte menší, sušenky se v troubě trošku roztečou. )
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 7 - 9 minut.
Necháme zcela vychladnout.

Tip: Pokud se vám vidlička lepí k těstu, vždycky ji "namočte" do krupicového cukru. :)




1 komentář:

Děkuji za milý komentář. :)