neděle 3. května 2015

TARTALETKY S KOKOSOVOU PANNA COTTOU

To zase jednou Tytyna stála před nelehkým úkolem.
Vymyslet něco, co by zaujalo mlsné jazýčky, obsahovalo to ovoce a nebylo to z čokolády.
Aby to bylo lehké a osvěžující. Zkoušela jsem ... a tady je výsledek.


Korpus

250 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
150 g másla
špetka soli

Náplň

300 ml smetany na šlehání
3 lžíce strouhaného kokosu
40 g bílé čokolády
5 lžic kokosového mléka ( viz. konec receptu )
5 g plátkové želatiny

Suroviny na korpus smícháme a na vále z nich ručně vypracujeme hladké těsto.
Je možné, že se bude trošku rozpadat a drolit. To je v pořádku.
Těstem plníme formy na tartaletky.
 Pěkně vymačkáme, dno propíchneme vidličkou a pečeme při 180°C asi 10-12 minut.
 Necháme zcela vychladnout.

Plátkovou želatinu necháme nabobtnat v horkém kokosovém mléce.
Smetanu s kokosem přivedeme k varu. Přidáme vyždímanou želatinu, počkáme až se rozpustí.
Pak přidáme čokoládu a necháme asi 5 minut povařit. 
Panna cottu necháme trochu vychladit ( nesmí nám začít tuhnout ).
 Plníme jí tartaletky, které dáme do ledničky alespoň na 2 hodiny. 
Zdobíme strouhaným kokosem a ovocem. 

+ Kokosové mléko

1 hrnek strouhaného kokosu
2 hrnky horké vody

Vše dáme do mixéru a mixujeme 3-4 minuty.
 Kokosovou kaši přepasírujeme přes sítko a kokosové mléko je na světě.


4 komentáře:

  1. Vypadá to výborně :)

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ty musejí určitě chutnat moc dobře, už se těším až vyzkouším. Prima, že jsem našla nový super foodblog. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Můžu se jenom zeptat jaké máš formičky? Asi jsou lepší ty s odnímatelný dnem? Chci si je totiž pořídit a nějak tápu. Díky moc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě s odnímatelným dnem! Já mám oboje ... ale když jde dno oddělat, ušetří to mnoho práce. :) Koupila jsem je v Tescomě. :)

      Vymazat

Děkuji za milý komentář. :)