úterý 26. května 2015

KARAMELOVÉ TARTALETKY S MASCARPONE

Z venku vypadají tak čokoládově,
a přitom uvnitř jsou plné nadýchaného karamelového krému z mascarpone.
Pokud to vydržíte a necháte je, aby se naležely, budou se vám rozplývat na jazyku. :)

Recept

125 g změklého másla
210 g hladké mouky
80 g krupicového cukru
30 g nasekaných mandlí
1 vejce
špetka soli
lžička vanilkového extraktu

plátek želatiny
90 g krystalového cukru
115 g smetany
60 g másla
250 g mascarpone

120 g krystalového cukru
30 g medu
225 g smetany
2 plátky želatiny
30 g čokolády

vlašské ořechy na ozdobu

Přísady na korpus zpracujeme na vále.
Vzniklé těsto vmačkáváme do formiček, dáme na chvíli do mrazáku.
Dno košíčků propícháme vidličkou a pečeme na 175°C asi 20 - 25 minut.

Želatinu necháme nabobtnat v trošce vody.
Mezitím rozehřejeme cukr ve vyšší pánvi na karamel.
 Ztlumíme a opatrně přilíváme ohřátou smetanu, máslo,
vyždímanou želatinu a vše pořádně promícháme. Necháme vychladnout.
Studenou karamelovou směs postupně nalijeme na mascarpone a vše ušleháme do hladka.

Krystalový cukr opět v pánvi rozehřejeme na karamel, tentokrát společně s medem.
 Opět opatrně přiléváme ohřátou smetanu.
 Přidáme čokoládu, necháme rozpustit a nakonec vmícháme i vyždímanou želatinu.

Tartaletky plníme nejprve krémem z mascarpone, zalijeme čokoládovým karamelem,
ozdobíme vlašským ořechem a necháme přes noc vychladnout.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)