neděle 26. dubna 2015

CITRONOVÉ SUŠENKY

Pokud máte strach z nějaké nové příchuti, tak nemějte a zkuste ji!
Já třeba nikdy nedůvěřovala citronovým moučníkům. Teď bych je pekla pořád! 
Tyto citronové sušenky jsou kyselejší kombinací vanilkových rohlíčků a lineckého. 
A i když vypadají obyčejně, je to jenom jejich maskování. Snaží se tak vydržet co nejdéle na talíři.
ALE! Mají to marné! :D


Recept

110 g másla
šťáva a kůra z jednoho citronu
100 g krystalového cukru
60 ml medu
lžička vanilkového extraktu
210 g hladké mouky
lžička sody

moučkový cukr na obalení

Máslo vyšleháme spolu s citronovou šťávou a kůrou. 
Přidáme cukr, med, vanilku a postupně mouku se sodou. 
Vznikne nám poměrně lepivé těsto, které necháme alespoň 30 minut odpočívat. 
( Přestane pak být tolik lepivé. )
Z těsta tvoříme placičky ( zase jsem si je vážila, aby byly stejné - 12 g ), 
klademe na pečící papír 2 cm od sebe. 
Pečeme při 180°C asi 10 - 12 minut. 
Vyndáme, počkáme 1-2 minuty a obalujeme v moučkovém cukru.




5 komentářů:

Děkuji za milý komentář. :)