pondělí 20. dubna 2015

CAPPUCCINO TARTALETKY

 Kdo zbožňuje kávu, toho její chuť nemůže nikdy omrzet. 
Čokoládový základ, kousky mandlí a dva kávové krémy. To je dnešní recept.
Nutno dodat, že propadám tartaletkovému šílenství,
takže očekávejte další tartaletkové recepty. :)


Recept

Těsto

200 g hladké mouky
140 g másla
100 g krupicového cukru
10 g kakaa
1 vejce
50 g jemně nasekaných mandlí
lžička vanilkového extraktu

Mascarpone krém

250 g mascarpone
1 lžička rozpustné kávy - zalitá 50 ml horké vody
2 lžíce moučkového cukru

Čokoládová ganache

250 g čokolády
200 ml  + 150 ml smetany ke šlehání
vrchovatá lžička rozpustné kávy


Máslo a cukr vyšleháme do pěny, přidáme vajíčko s vanilkou.
Postupně přisypáváme mouku s kakaem.
Těsto dáme alespoň na 30 minut do lednice.
Poté těsto vyválíme a vtlačíme do formiček na tartaletky.
 Dno propíchneme vidličkou a dáme do mrazáku na 15 minut.
Mezitím troubu předehřejeme na 180°C.
Po vyndání korpusů z mrazáku pečeme přibližně 20 minut.
Necháme zcela vychladnout.

Kávu s cukrem zalijeme 50 ml horké vody.
 Až je káva studená, zamícháme do mascarpone
 a vzniklým krémem potřeme dno tartaletek.

Smetanu ( 200 ml ) přivedeme k varu, nasypeme k ní čokoládu a mícháme dohladka.
 Přidáme lžičku kávy.
V míse si vyšleháme smetanu ( 150 ml ).
Když je čokoládová směs vychladlá, vmícháme zlehka šlehačku
 a vše dáme na půl hodiny ztuhnout do mrazáku.
Čokoládovou ganache dáme do cukrářského sáčku a zdobíme tartaletky.
Skladujeme v lednici.


2 komentáře:

Děkuji za milý komentář. :)