úterý 17. března 2015

PISTÁCIOVÉ TARTALETKY

Dnes se objevilo na novinových stáncích dubnové číslo časopisu F.O.O.D. 
Významný to den pro Tytynu. Proč? 
V tomto čísle s ní naleznete rozhovor, ale především recept na úžasně jarní tartaletky. 
Pro ty co by si jej nestihli pořídit, dávám recept i sem. :)


Tartaletky 
220 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
70 g mletých pistácií
150 g másla
špetka soli
1 žloutek

Pistáciový krém 
70 g bílé čokolády
50 g  jemně mletých pistácií
100 g krupicového cukru
2 vejce
lžička mandlového extraktu
180 ml smetany


Na ozdobení
malinová marmeláda ( i rybízová )
šlehačka
maliny
pistácie 


Všechny ingredience na tartaletky vypracujeme na vále do hladkého těsta. 
Rozdělíme jej na deset stejných částí, ty vyválíme a vmačkáváme do formiček. 
Těsto propícháme vidličkou a dáme do předehřáté trouby na 190°C. 
Pečeme asi 10 – 12 minut.  
Vychladlé tartaletky vyklopíme z formiček a potřeme malinovou marmeládou.
Mezitím ve vodní lázni šleháme vajíčka s krystalovým cukrem, dokud směs nezhoustne. 
 Odstavíme a do ještě horké směsi vmícháme čokoládu, smetanu, 
mandlový extrakt a mleté pistácie. Vše vymícháme do hladka.
 Pistáciovým krémem plníme tartaletky. 
Necháme alespoň 6 hodin odležet. 
Nakonec zdobíme šlehačkou, malinami a pistáciemi.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)