úterý 17. března 2015

PISTÁCIOVÉ TARTALETKY

Dnes se objevilo na novinových stáncích dubnové číslo časopisu F.O.O.D. 
Významný to den pro Tytynu. Proč? 
V tomto čísle s ní naleznete rozhovor, ale především recept na úžasně jarní tartaletky. 
Pro ty co by si jej nestihli pořídit, dávám recept i sem. :)



Tartaletky 

250 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
40 g vanilkového cukru
150 g másla
2 lžíce sekaných pistácií

Pistáciový krém 
70 g bílé čokolády
50 g  jemně mletých pistácií
100 g krupicového cukru
2 bílky
lžička mandlového extraktu
180 ml smetany



Všechny ingredience na tartaletky vypracujeme na vále do hladkého těsta. 
Vymačkáváme do formiček a pečeme na 180°C asi 10-12 minut.
Vychladlé tartaletky vyklopíme z formiček a potřeme malinovou marmeládou.
Mezitím ve vodní lázni šleháme bílky s krystalovým cukrem, dokud směs nezhoustne. 
 Odstavíme a do ještě horké směsi vmícháme čokoládu,
mandlový extrakt a mleté pistácie. Smetanu vyšleháme a vmícháme do vychledlé směsi.
 Pistáciovým krémem plníme tartaletky. 
Ozdobíme malinou a pistáciemi.
UložitUložit

2 komentáře:

  1. Dobrý den, postup je na mě nějak rychlý a moc mu nerozumím :O( Prosím Vás, bílky šleháme do tuha? Jako na swiss-meringue? A čokoládu přidáváme rozpuštěnou, nebo ne? A pokud ne, nesrazí se? Děkuji, Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký den 😊recept opravím a rozepíšu. Každopádně bílky šleháme do tuha, přesně tak jak říkáte. 😊 Vyndáme z vodní lázně a necháme vychladnout. Pak zašleháme rozpuštěnou bílou čokoládu. Přidáme vyšlehanou smetanu, kterou do směsi zlehka vypravíme stěrkou. Nakonec přidáme mandlový extrakt a nasekané pistácie. :) Recept je jeden z prvních a asi jsem vše brala jako samozřejmost. Teď už vím, že je potřeba vše hezky rozepsat - napravím. 😊 Děkuji za upozornění a ať se podaří. ❤🍰😊

      Vymazat

Děkuji za milý komentář. :)